Helyi közélet

2023.12.15. 10:00

A Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület évfordulója

Csütörtökön este kötetlen beszélgetéssel és az elmúlt két évtized sikereinek felidézésével ünnepelte fennállása 20. évfordulóját a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Pezzetta Umberto

Az eddigi munkát Horváth Rita irodavezető összegezte, az alábbiakat emelve ki az elvégzett feladatok közül: 

- A Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület 2003-as alapítás óta sok-sok hazai és uniós projektet valósított meg. Kettőt emelnék ki ezek közül. Tíz évig, 2022-ig működtettük a Család- Esélyteremtő és Önkéntes Házat, amely vármegyeszerte ismertté vált esélyegyenlőségi programjaival. A másik, a fő tevékenységünk a Civil Közösségi Szolgáltató Központ, amely a vármegye civil szervezeteinek szolgáltató irodája. Az egyesületünk különleges szervezet. Különleges azért, mert a tevékenysége csak akkor eredményes, ha más egyesületekkel, alapítványokkal partnerségben, velük együttműködve dolgozik. Mi segítjük őket ingyenes szolgáltatásokkal, ők pedig bekapcsolódnak a programjainkba. Legsikeresebb rendezvényeink is ezt bizonyítják. Az itt lévő szervezetek tudják ezt legjobban. Ők azok, aki rendszeresen csatlakoznak például a véradásokhoz, adománygyűjtésekhez, ajánlanak vállalkozókat az adományozói díjra, szervezeteket a szociális elismerésre. Velünk együtt megjelennek a Civil Udvaron, információs napokon, klubokban, elvégzik képzéseinket. Mindez jól működik már 20 éve - mondta az egyesület vezetője. 

A programon részt vett Zalaegerszeg polgármestere, Balaicz Zoltán is, aki elismerő oklevelet adott át az egyesületnek, és Vigh László országgyűlési képviselő is köszöntötte a jubiláló szervezetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában