Adomány a gyermekotthonok lakóinak

2023.12.20. 16:00

A Zalaegerszegi MCC könyveket gyűjtött karácsonyra

„Legyél Te is a zalaegerszegi MCC karácsonyi angyalkája” címmel szervezett adománygyűjtést a zalaegerszegi képzési központ. A felhívásra több mint kétezer könyvet ajánlottak fel, amit a napokban adtak át a megye gyermekotthonainak az MCC diákjai által szervezett karácsonyváró ünnepségen.

Mozsár Eszter

Dr. Sali Zsófia átadja a könyveket Sipos-Hamp Viktória általános intézményvezető-helyettesnek (Gyermekvédelmi Központ Zala Vármegye) és dr. Simon Margit szervezetirányítási osztályvezetőnek (Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltsége).

Fotó: Zalaegerszegi MCC

Új vagy használt, de jó állapotú szépirodalmi, tudományos, ismeretterjesztő és mesekönyveket gyűjtöttek már második alkalommal a felső tagozatos és középiskolás MCC-s diákok. Kétezernél is több kötet gyűlt össze a gyerekek, szülők, oktatási intézmények, civil szervezetek, közigazgatási intézmények - kormányhivatal, NAV, iparkamara, államkincstár - munkatársainak és több magánszemély jóvoltából, sőt idén több cég is csatlakozott a felhíváshoz. A diákok egy korábbi kívánságlista alapján névre szóló csomagokat is összeállítottak - tájékoztatta lapunkat dr. Sali Zsófia képviselet-vezető. A karácsonyváró ünnepségre a Középiskolás Program és a Fiatal Tehetség Program diákjai karácsonyi műsorral készültek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában