Megerősítették az együttműködést

2023.12.31. 11:11

A rédicsi határátkelőnél búcsúztatták az óévet és köszöntötték az új esztendőt

Az év utolsó napján hagyományosan találkozott Vigh László országgyűlési képviselő Rédicsen a határátkelőnél a szlovéniai vezetőkkel, hogy elbúcsúztassák az óévet és köszöntsék az új esztendőt.

Korosa Titanilla

Balról Vigh László, Kelemen Gertrud és Magyar János együtt köszöntötte az új évet Rédicsen

Fotó: Korosa Titanilla

A politikus mellett Kelemen Gertrud lendvai magyar főkonzul, valamint Magyar János, Lendva polgármestere vett részt a magyar-szlovén határon tartott találkozón.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos elmondta: a 2023-es év elbúcsúztatása és az újév köszöntése megfelelő alkalom a találkozásra. A politikus ezen alkalomkor felajánlotta segítségét a nemrégiben kinevezett főkonzulnak, illetve köszönetet mondott a lendvai polgármesternek az eddigi kiváló együttműködésért.

-A választókörzetem Zala vármegyében és a szlovéniai Muraidék szorosan együttműködik a kultúra, egészségügy, sport területén, ezt szeretnénk a jövőben is ápolni, és ha lehet tovább erősíteni - hangsúlyozta Vigh László. - A magyar kormány eltökélt a muravidéki magyar kisebbség támogatásában, a lehetőségeik bővítésében.

Kelemen Gertrud főkonzul, mint mondta: nagy örömmel tett eleget az országgyűlési képviselő meghívásának, hisz tudja, évek óta hagyomány, hogy a szomszédos régiók képviselői találkoznak ebben az időszakban a határon.

-Úgy gondolom, hogy a főkonzulátusnak is feladata, hogy a térségi kapcsolatokat erősítse, segítse az együttműködést - közölte. - Igyekszem mindent megtenni azért, hogy a határ, ahol állunk, ne válasszon el.

Magyar János pedig arról beszélt, hogy a maga is arra törekszik majd, hogy a jelenlévő felek közti együttműködést a jövőben is folytatódjon. A főkonzulnak köszönetet mondott azért, hogy velük tartott a találkozóra és szerepet vállal a sokoldalú közös munkában, Vigh Lászlónak pedig megköszönte, hogy évről évre megszervezi az év végi találkozót, illetve azt a segítséget, amit tesz a lendvai közösségért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában