Kitüntetéseket is átadtak

2023.12.15. 18:30

"A nemzetiségi nap a közös utat és a célokat jelképezi"

A Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat XXIX. alkalommal szervezte meg a Nemzetiségi napot pénteken a Bogdán János cigány kisebbségi közösségi házban.

Benedek Bálint

A díjazottak és a vezetők, balról: Balogh László, Bolf Balázs, Sütő János és Teleki László

Fotó: Szakony Attila

Az eseményen megjelent Balogh László polgármester, Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellárja és dr. Schauta Marcell önkormányzati képviselő is.

Elsőként Teleki László, a vendéglátó Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Elmondta: az 1994-ben megalakult szervezetük kiemelt feladata, hogy az intézmény oktatási programjain keresztül segítse a romák felemelkedését, a többségi társadalomba való integrálódását, kulturális rendezvényeken keresztül művelje és ápolja a cigányság kultúráját, az eltelt évtizedek alatt nem változott.

- Több évtizedes hagyománnyal rendelkező „A Szeretet Mindenkié” – jótékonysági ételosztásunkat az idén karácsonykor is megtartjuk - folytatta. - Ezen kívül Magyar Baptista Szeretetszolgálat adományából. tartós élelmiszereket tartalmazó 110 darab csomagot osztunk ki Nagykanizsán, Murakeresztúron és Galambokon pedig további 50-50 csomagot kapnak a rászoruló családok. Jövő szeptemberben elindulhat a "Süsd ki magad!" program, melynek keretében a hétvégi kollégium részeként egyfajta sütőkurzus indulhat egy pék vezetésével.

Majd Balogh László polgármester is szólt az egybegyűltekhez. Elmondta: a kultúra összekapcsolódik, közösek a céljaik, az értékeik, melyeket meg kell mutatni, hangosan ki kell mondani, megünnepelni, hogy együtt sikereket érjünk el, természetesen gazdaságilag is.

- A nemzetiségi nap a közös utat és a célokat jelképezi, ezért kívánom, hogy erősítsük meg a városunkban és a térségben élő közösségeink élő kötelékeit - tette hozzá a városvezető. 

Az eseményen nemzeti kitüntetéseket is átadtak. Bolf Balázs fuvarozó vállalkozó és Sütő János, a Zala megyei Romákért Szervezet elnöke az önkormányzat segítőiként érdemelték ki az elismerést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában