Önzetlen támogatók

2023.12.21. 19:00

A gyermekek álmát váltották valóra Nagykanizsán

Merj nagyot álmodni! címmel adventi kalendáriumot nyitott a gyerekek számára a nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ, melynek ajándékait csütörtökön ünnepélyes keretek között adták át a Medgyaszay Házban.

Benedek Bálint

Az ajándékokat az édesanya és a kisfia vették át a vezetőktől, balról: Horváth Krisztina, Mészáros Adrienn, Birkás Barnabás és Balogh László

Fotó: Szakony Attila

A kezdeményezésről Mészáros Adrienn, a központ intézményvezetője beszélt. Elmondta: adventi kalendáriumot nyitottak a szervezet Facebook-oldalán és a 24 nap virtuális ablaka mögé egyenként gyerekeket sorakoztattak fel. Az utolsó napra kettő fiatal, egy testvérpár került.

– Ennyi gyermek álmát próbáltuk valóra váltani – folytatta. – A gyerekek az óvodai és iskolai szociális segítő kollégák ajánlásai alapján kerültek be a naptárba, amire a szüleik is az áldásukat adták. Olyanokat válogattunk ki, akik valamilyen jó eredmény alapján kiemelkednek és érdemesek a megajándékozásra. Ezután ezen a felületen az adományozók jelezték számunkra, hogy melyik ablakban lévő gyermek vágyott ajándékát vásárolnák meg. Magánszemélyeket szintén regisztráltunk, a szabad ablakokra folyamatosan lehetett jelentkezni. A kezdeményezés megérinthette a lelkeket, hiszen két óra leforgása alatt elkelt az összes lehetőség.

Balogh László polgármester is szólt a családokhoz. Szerinte azzal, hogy a gyerekek valóban mertek nagyot álmodni, jól jártak, hiszen a közösség megnyitotta a szívét és odafigyelt rájuk. A központ ötlete nyomán fiatalok kerültek az adventi kalendáriumba és az álmaikat a felnőttek váltották valóra, hogy szebb lehessen számukra az ünnepvárás.

– A szép gondolat megerősíti az embereket abban, hogy bizony, hihetnek a csodákban – fogalmazott Balogh László. – Advent idején nemcsak megnyugszik és elcsendesül az élet, hanem szeretünk adni, ajándékozni. A gyerekek meglepetései a fa alá kerülnek, ahol összegyűlik majd a család, s közösen ünnepelnek, ami talán lendületet ad majd a hétköznapokhoz is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában