Zaol podcast

2023.12.14. 14:30

A földimogyorós fügebejglivel szerzett bronzérmet

Nagykanizsa belvárosában néhány asztalos kézműves cukrászdát üzemeltet Borongics Anett. A Zaol-podcast vendégével egyebek közt a kezdetekről, nemzetközi gasztronómiai trendekről, hagyományos családi receptekről és a bejglikészítés kihívásairól beszélgettünk.

Benedek Bálint

Borongics Anett, a nagykanizsai Süti Butik mestercukrásza

Fotó: Szakony Attila

A fiatal cukrászmester nemrég azzal került a rivaldafénybe, hogy a Magyar Cukrász Ipartestület által meghirdetett az „Év Bejglije” versenyen, az ínyenc kategóriában a földimogyorós fügebejglije bronzérmet kapott.

Fotó: Szakony Attila

A szerény, végtelenül alázatos és szorgalmas Anettel beszélgettünk a kezdetekről, amikor még édesanyja köténye mellől igyekezett ellesni a süteménysütés fortélyait. Most pedig ott tart, hogy anyukája segít neki az újhullámos édességek elkészítésében.

Fotó: Szakony Attila

Előfordul, hogy egyedül álmodja meg a finomságokat, de nyilván a nemzetközi gasztronómiai trendeket is folyamatosan figyeli. Lelkesedése átlendíti a nehézségeken, kitartása pedig a pályán tartja. Szeretne fejlődni, állandóan tanulni, az újdonságok mellett a szíve és a vendégek visszajelzései visszahúzzák a tradicionális, családi recept alapján készülő kelt tésztákhoz. S nagyon várja a nyarat, amikor szintén a cukrászdában segítő férje oldalán a fagylaltok világát fedezné fel jobban, sőt a későbbiekben akár versenyen is elindulna - mondta el a Zaol-podcast vendége.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában