Szakmai verseny

2023.11.16. 12:30

Vonzó idegenforgalmi desztinációk a Muravidéken

Két muravidéki turisztikai desztináció, a Lendva-hegyre épített Vinarium kilátótorony, valamint a Dobronak melletti Bakonaki-tó is díjazott lett a Szlovén Turisztikai Szövetség által meghirdetett idegenforgalmi szakmai versenyen.

Gyuricza Ferenc

A Vinarium kilátótorony a Lendva-hegyen

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az én hazám szép és vendégszerető elnevezésű projekt ünnepélyes eredményhirdetését e hét elején tartották az olasz határhoz közeli Nova Goricában megrendezett Szlovén Turisztikai Napok keretében. A Szlovén Turisztikai Szövetség hosszú évek óta dolgozik azon, hogy a tengermelléki területek mellett a szomszédos ország egyéb idegenforgalmi desztinációira is felhívja a potenciális látogatók figyelmét, s ezáltal azokra is generáljon turistaforgalmat. Az én hazám szép és vendégszerető elnevezésű akciójuk ennek a szándéknak egyik eszköze. A turisztikai desztinációkról nemcsak a szövetség szakemberei, de a közönség is véleményt formálhatott egy okostelefonos applikáción keresztül.  

A Vinarium-torony 302 méteres tengerszint feletti magasságban található, a szerkezet 53,5 méter magas, a legfelső terasz 42 méternél helyezkedik el. A toronyból Szlovéniára, Magyarországra, Horvátországra és Ausztriára is elláthatunk. Magyarország és Horvátország közvetlenül a szomszédja Lendvának, hiszen mindössze néhány kilométer választja el a települést a határoktól, Ausztria pedig úgy negyven kilométerre van tőlük.

A 2015 szeptemberében megnyitott Vinarium kilátótorony és a mintegy nyolchektáros vízfelületű Bakonaki-tó a kirándulópontok kategóriában kapott díjat, a szakmai bizottság döntése alapján előbbi a második, utóbbi a harmadik helyen végzett.

A Bakonaki-tó mesterséges eredetű, egykor árvízvédelmi célból hozták létre. A tavat eredetileg haltenyésztésre tervezték, de később közkedvelt horgászparadicsommá vált. A tó erdős környéke kiválóan alkalmas sétálásra, kocogásra, kerékpározásra, gombászásra, sőt kempingezésre és piknikezésre is. (forrás: muravidek.re)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában