A hallgatók eszközellátottságát növelik

2023.11.14. 14:30

Táblagépeket adtak át az egyetemen

Száz egyetemi hallgató vehetett át kedden a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában (PE ZEK) a tanulmányai végzéséhez szükséges digitális eszközöket.

Arany Horváth Zsuzsa

Kanti Ádám elsőéves gazdálkodás menedzsment szakos hallgató veszi át a tabletet dr. Palányi Ildikótól, mögöttük dr. Szili-Fodor Dóra

Fotó: Pezzetta Umberto

A Pannon Egyetem még 2022 májusában, a  gyakorlatorientált infrastrukturális és készségfejlesztési reform keretében több mint 4 milliárd forint támogatást nyert el arra, hogy az oktatók és a hallgatók eszközellátottságát növelje. E támogatásnak köszönhetően a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában a Felhőcampus alprojekt keretében  22 új IT eszközzel modernizálták tantermeket: projektorok, vetítővásznak, digitalizáló táblák szolgálják a korszerű oktatást. A Zalaegerszegi Egyetemi Központ oktatói laptopokat, monitorokat, streaming kamerákat, kameraállványokat kaptak, a ZEK minden főállású oktatója tabletet használhat az oktatáshoz. 

Kelemen Sára elsőéves  gazdálkodás menedzsment szakos hallgató veszi át a tabletet dr. Palányi Ildikótól, mögöttük dr. Szili-Fodor Dóra  

A szóban forgó pályázat keretében a legmagasabb pontszámmal felvételt nyert elsőéves hallgatóknak, valamint a kiemelkedő közéleti és tudományos teljesítményt nyújtó felsőbbéves hallgatóknak 100 Samsung Galaxy S8 tabletet adott át dr. Palányi Ildikó, a ZEK megbízott főigazgatója, a gazdálkodási kar dékánja és dr. Szili-Fodor Dóra főigazgató-helyettes. A hallgatók tanulmányaik végéig használhatják ezeket a számítógépeket, természetesen viselve az esetleges megsemmisülésük vagy javításuk költségeit, hiszen a pályázat ellenőrzése ezt megköveteli. (A tabletek például egyenként 370 ezer forintos értéket képviselnek.) A másodéves tesztmérnök szakos hallgatókat további 25, a projektalapú tanulásuk segítését szolgáló IT eszközzel,  laptopokkal, streaming kamerákkal, kameraállvánnyal, tabletekkel, monitorokkal látta el a zalaegerszegi egyetemi kar. Az eszközök magyar nyelven működnek. 

Kaczor Olivér elsőéves gépészmérnök hallgató már be is üzemelte a tabletet  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában