Egészségügyi program

2023.11.14. 19:00

Szűrés és előadás a diabétesz világnapon

November 14-e a cukorbetegség világnapja, ehhez kapcsolódva orvosszakmai előadást hallhattak az érdeklődők és ingyenes szűrésen, tornán vehettek részt a Zalaegerszegi Diabetes Egyesület szervezésében.

Arany Horváth Zsuzsa

Vérnyomást és vércukrot is mértek a rendezvényen Fotó: Pezzetta Umberto

A TESZ Székházban rendezett egészségügyi program résztvevőit Szalai Gáborné, a szervező egyesület vezetője köszöntötte, majd dr. Bagosi Zoltán főorvos tartott előadást a világnap fő gondolata jegyében arról, hogyan tájékozódhatunk hitelesen a diabétesz betegségcsoportról. Ezután neuropátiás szűrés, vércukor- és vérnyomás mérés következett, Kovácsné Varga Margit gyógytornász pedig értornát tartott. A zalaegerszegi egyesület várja az érintetteket a keddenként tartott speciális tornára is, hiszen a szakember által felügyelt mozgásforma az életminőség jelentős javulását szolgálja. 

Dr. Bagosi Zoltán főorvos előadásában arról beszélt, hogyan tájékozódhatunk hitelesen a diabétesz betegségcsoportról Fotó: Pezzetta Umberto

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában