A közös ima ereje

2023.11.06. 15:30

Rózsafüzér Társulatok találkozója Hagyárosböröndön

Október utolsó vasárnapján első alkalommal rendezték meg a bagodi fíliához tartozó Rózsafüzér Társulatok találkozóját a hagyárosböröndi kultúrházban. Az apropót az adta, hogy október a rózsafüzér-imádság hónapja.

Varga Lívia

Bagodi, kávási, zalaboldogfai, zalaszentgyörgyi és hagyárosböröndi hívek a találkozón

Forrás: martinus.hu

A rendezvényről, amin bagodi, kávási, zalaboldogfai, zalaszentgyörgyi és hagyárosböröndi hívek vettek részt, a Szombathelyi Egyházmegye honlapja, a martinus.hu számolt be.  Ebből kiderült: a találkozó célja, hogy "a csoportok működéséből ötleteket merítsünk, a tagjaikat pedig megismerjük, de leginkább a közös ima erejének megtapasztalása ösztönzött bennünket".

Farkas László plébános nyitógondolataiban kifejtette: az egyházközség olyan, mint egy szív, amit két ág táplál: az egyik az egyházközségi tagok segítő, támogató munkája, a másik az a lelki háttér, amit a Rózsafüzér Társulatok buzgó imádságos lelkülete biztosít.

A templomban a résztvevők közösen mondták el a dicsőséges rózsafüzért
Forrás: martinus.hu

A tagok ezt követően meghallgatták egymás beszámolóit. Mint elhangzott, valaki édesanyjától kapta e lelki örökséget, mások maguktól csatlakoztak, s voltak, akik többszöri hívásra mondtak igent, hogy ehhez az imacsoporthoz tartozzanak. "Mindannyian sokszor megtapasztaltuk a Szűzanya segítségét, az ima erejét betegség vagy életünkben előforduló nehézség alkalmával. Többen lelkesen beszéltünk a közeli Pusztacsatárról, ahova gyerekkorunktól fogva szívesen zarándokolunk, hogy Jézus Anyja hálánkat, köszönetünket, kéréseinket vigye Fia elé. Épültünk egymás Mária iránti tiszteletében, erősítettük egymásban a máriás lelkületet, akár egy-egy zarándoklat felelevenítésével" - olvasható a beszámolóban.

A templomba átvonulva a résztvevők közösen mondták el a dicsőséges rózsafüzért. Minden titkot egy-egy falu képviselője imádkozott elő, ezzel is erősítve az összetartozást. A találkozó végén László atya által a Jóisten áldásában részesültek a hívek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában