Helyi közélet

2023.11.14. 15:12

Rendőrségi vizsgálattal összefüggésben lemondott az ügyvezető

Lapunk értesülései szerint Bánhegyi Péter lemondott a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. ügyvezetői pozíciójáról egy rendőrségi vizsgálattal összefüggésben. A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott: a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság vizsgálati osztálya folytat nyomozást hűtlen kezelés bűntett és hamis-magánokirat felhasználása vétség elkövetésének gyanúja miatt.

Zaol.hu

Az önkormányzattól kapott tájékoztatás szerint november 10-én, pénteken a rendőrség egy állampolgári feljelentés alapján vizsgálatot folytatott a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. ügyvezető igazgatójánál. Az eset után a cég vezetője azonnal tájékoztatta a történtekről az önkormányzatot, jelezte, hogy teljes mértékben együtt fog működni a hatóságokkal, tisztázni kívánja magát, azonban nem szeretné, hogy a vizsgálat rossz fényt vessen akár a köztiszteletben álló családjára, akár a cégre, ezért még aznap, november 13-ai, hétfői hatállyal lemondott a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. ügyvezetői igazgatói posztjáról.

November 16-án, csütörtökön a közgyűlés már dönthet is arról, hogy az eddigi gazdasági vezető lássa el ideiglenesen az ügyvezetői feladatokat, egyben ki is írják a nyílt pályázatot a posztra. A pályázat lefolytatása után a december 14-ei közgyűlésen döntenek az új igazgató személyéről, aki másnaptól állhat munkába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában