Zaol podcast

2023.11.26. 11:30

Rejtett készségeket fedezhetünk fel a robotika segítségével – elindult a zalaegerszegi könyvtár új szolgáltatása

A Zaol-podcast vendége Tóth Renáta, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója.

Szalay Balázs

Fotó: Fehér Márk

Jól sikerült a tesztüzem, még működő autó is készült a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár új „makerspace” műhelyében. A zalaegerszegi intézmény nemrég bevezettet új szolgáltatásának segítségével a fiatalok csapatban dolgozva, különleges alkotásokat létrehozva szereztek közösségi élményeket. A módszer egyik előnye, hogy a gyerekek nem unják meg, másrészt nincs felső korhatára a foglalkozásoknak, ugyanis azok annyira sokfélék, annyira széles érdeklődési területeket érintenek, hogy lényegében nem merül ki az ötletek tárháza.

A Zaol-podcast vendége Tóth Renáta, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója. A beszélgetésből kiderül, a módszer ugyan kissé költséges, de ezzel párhuzamosak az előnyei is. Nagyon erős a pályaorientációs eleme, és nemcsak a hagyományos mérnöki és természettudományos pályák felé, hanem komplex, nagy hozzáadott technikai tudást igénylő szakmák felé is irányítja az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában