Szakmák, mesterségek világa

2023.11.24. 11:00

Rajzpályázat: eredményhirdetés és díjátadó

Szakmák, mesterségek világa címmel hirdetett rajzpályázatot a Zala Vármegyei Kormányhivatal a pályaválasztási kiállítás és szakmabemutatóhoz kapcsolódóan. A pályázaton az általános iskolák felső tagozatos diákjai vehettek részt, az őket érdeklő szakmák, foglalkozások bemutatásával.

Antal Lívia

Lábodi Anna, a rajzpályázat nyertese

Fotó: Antal Lívia

A ZalaZONE Járműipari Tesztpálya konferenciatermében megrendezett pályaválasztási rendezvényen állították ki a rajzokat, illetve hirdették ki a rajzpályázat eredményét. Elhangzott: a felhívásra hetvenegy, tetszőleges technikával készített alkotás érkezett nyolc iskolából. A csesztregi Kerkai Jenő Általános Iskolából harmincegy, a Pákai Öveges József Általános Iskolából tíz, a Zalalövői Általános Iskolából kilenc, a Lenti Általános Iskola és Gimnázium Vörösmarty Mihály Tagintézményéből két, míg Zalaegerszegről a Béke Ligeti Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskolából három, az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolából tizenhárom, a Petőfi Sándor Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola két, és a Dózsa György Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából egy fő küldött be rajzot.

Keresztes Hanna a Magyar Honvédség különdíját kapta
Fotó: Antal Lívia

Cukrász, szakács, fodrász, kertész, erdész, katona, nyomozó, építőmérnök, énekes, tanár, lakberendező, kutyakozmetikus, fényképész, filmrendező és edző, többek között ezeket a szakmákat, foglalkozásokat mutatták be rajzaikon a diákok.

A Magyar Honvédség különdíját Keresztes Hanna, a csesztregi általános iskola 6. osztályos tanulója érdemelte ki „Katona” című rajzával. A díjat a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 20. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda képviseletében Ferge László őrnagy adta át.

Dudás Bálint megosztott harmadik helyezést ért el
Fotó: Antal Lívia

A többi díjat dr. Sifter Rózsa főispán, Vigh László országgyűlési képviselő és dr. Vadvári Tibor alpolgármester adták át.

Különdíjban részesült Zsimala Emma, a zalaegerszegi Ady-iskola 6/c. osztályos tanulója „Karateedző” című rajzával. Megosztott harmadik helyezést hárman kaptak: Metzinger Laura, a lenti Vörösmarty-iskola 7/b osztályos tanulója „Cukrász” című rajza; Dudás Bálint, a zalaegerszegi Béke Ligeti Általános Iskola 6/a osztályos tanulója „A farmer élete” című rajza, valamint Baiocchi Elena Teresa, a zalalövői általános iskola 5/a osztályos tanulója „Patkolókovács” című rajza. Második lett Stángli Réka, a lenti Vörösmarty-iskola 7/b osztályos tanulója „Filmrendező” című rajzával. A rajzpályázatot Lábodi Anna, a zalaegerszegi Ady-iskola 6/c. osztályos tanulója „Festőművész szeretnék lenni” című rajzával nyerte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában