Több mint száz középiskolás részvételével

2023.11.29. 16:15

Nyílt nap a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában

Több mint száz középiskolás részvételével zajlott szerdán a hagyományos nyílt nap a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában.

Arany Horváth Zsuzsa

Szerdán egész napos pályaválasztási nyílt napot rendeztek a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában. A karon továbbtanulást tervező diákokat Decsi Péter a mechatronikai mérnöki kar tanársegédje, dr. Joó István PhD oktatási dékánhelyettes, tanszékvezető, egyetemi adjunktus és dr. Palányi Ildikó megbízott főigazgató, dékán, egyetemi docens (képünkön) tájékoztatta. Előtérben az egyetem kabalája, Pepper, a robot, mögöttük a szép számú érdeklődő

Fotó: Pezzetta Umberto

A felsőoktatás és a zalaegerszegi kampusz nyújtotta képzések iránt érdeklődő fiatalokat először dr. Palányi Ildikó megbízott főigazgató, dékán, egyetemi docens tájékoztatta az intézményben zajló oktatásról, az egyetemi szakokról, a leendő hallgatókra váró lehetőségekről. A megbízott főigazgató lapunknak elmondta, ebben a beiskolázási szezonban első alkalommal várták a közgazdász, az informatika és a mérnöki pálya iránt érdeklődő diákokat a bemutatkozó napra, melynek keretében megtudhatják, mire számíthatnak, ha felvételt nyernek a zalaegerszegi egyetemi karra.
A tájékoztató előadásokat dr. Joó István PhD oktatási rektorhelyettes, egyetemi docens és Decsi Péter, a mechatronikai mérnöki kar tanársegédje és dr. Szűcs Judit, az informatikai tantárgyakért felelős tanszék adjunktusa folytatta. A karon nagy hangsúlyt fektetnek a duális képzésre, az intézménnyel kapcsolatban álló vállalkozások, cégek jóvoltából már az egyetemi évek alatt mód nyílik a gyakorlatra, a majdani elhelyezkedés megalapozására. Erről, a nyelvi képzésről, az ösztöndíjrendszerről és a diákhitelről is kaptak tájékoztatást a tanulók, akik végigjárhatták az zöld kampusz oktatási épületeit és a kollégiumot.
Délután a szülők számára tartottak pályaválasztási tájékoztatót, ekkor a továbbtanulással kapcsolatban Egyed Ildikó karrier coach előadását is meghallgathatták az érdeklődők.
A PE ZEK legközelebbi nyílt napjára február 6-án kerül sor, ekkor szó esik majd arról is, hogy a zalaegerszegi egyetemi kar milyen eredményeket fogad el, amelyekért többletpont jár, Ismeretes, az egyetemi karok önállóan döntik el, milyen kompetenciát preferálnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában