Folytatódik az alsópáhoki megújulás

2023.11.23. 16:30

Most egy utat újítottak fel és korszerűsítették a temetői ravatalozót

A Magyar falu program támogatásával megújult Alsópáhokon az Árpád utca, valamint a temető ravatalozója. A két beruházásra összesen 40 millió forintot nyert az önkormányzat.

Péter B. Árpád

Az Árpád utca 26,5 millió forintból újult meg. Az átadón (b-j) Horváthné Makó Judit alpolgármester, Nagy Bálint államtitkár, Kustár Zsuzsanna, a kivitelező képviselője és Czigány Sándor polgármester

Fotó: Péter B. Árpád

Az utca rendbetételére 26,5, a ravatalozó korszerűsítésére és előtte egy fedett tér kialakítására 13,8 millió forint érkezett Alsópáhokra. Nagy Bálint államtitkár, országgyűlési képviselő a közterületi fejlesztéssel kapcsolatban kiemelte, az út burkolatának állapota leromlott, több helyütt beszakadt, mert a lefolyó, valamint a talaj alatti vizek súlyosan károsították. Kijelentette, ez a felújítás nemcsak a településképet javítja, hanem az erre járók komfortját is növeli.

Vitathatatlan, hogy Európa és így Magyarország gazdasága is nehéz helyzetben van a szomszédunkban most már régóta elhúzódó háború miatt – fogalmazott lapunk kérdésére Nagy Bálint. – Az uniós szankciók pedig tovább súlyosbítják mindezt, ám egyértelmű a kormányzati szándék: a vidéket támogatni kell, a mindenkori lehetőségekhez mérten. Az a célunk, hogy a lehető legtöbb forrás jusson a helyi fejlesztésekre, hiszen ahhoz, hogy tovább nőjön a magyar vidék megtartó ereje, kellenek az infrastrukturális beruházások.

Nagy Bálint: Egyértelmű a kormányzati szándék: a vidéket támogatni kell. A politikus mellett az alsópáhoki képviselő-testület tagjai és a kivitelező cég képviselői, jobbról Czigány Sándor polgármester
Fotó: Péter B. Árpád

Czigány Sándor, Alsópáhok polgármestere mindehhez hozzátette: az Árpád utca több fontos intézmény megközelítését is szolgálja, és mintegy kapuja a település zártkerti részének, ahol nagyszabású aszfaltozási munkák kezdődtek. Arról is beszélt, a falu úthálózatát jelentős mértékben megújították az elmúlt 17 évben, s a járdaépítések is folytatódnak.

A temetőnk épülete mintegy 40 éves, és annak idején picit szűkre sikeredett – mondta a most átadott másik fejlesztésről Czigány Sándor. – Úgy láttuk, a megfelelő kegyelet és színvonal érdekében szükség van az előtető bővítésére.

Mostantól a gyászolók megfelelő védelmet kapnak az időjárás viszontagságai ellen. A polgármester hozzátette, a sírkert hamarosan betelik, ezért az önkormányzat közeli telekrészeket vásárolt fel, s ezt a területet összenyitják majd a régi temetővel, továbbá új kerítést és aszfaltos utakat építenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában