A Göcseji Tudásközpontban

2023.11.11. 19:00

Márton-napi libaságok

Márton-napi libaságok címmel rendezett programra várta szombaton a Göcseji Tudásközpont Helyi Termék Piacon a látogatókat a Nikitscher Bernadette vezette Göcseji Kézműves Egyesület.

Arany Horváth Zsuzsa

Vöcköndi Attila két kislányával, a négy éves Hajnival és a két éves Zsófival a piac melletti Göcsej Tudásközpontban, ahol a lányok Takács Zoltánné Éva kézművestől textilből készült libákat kaptak ajándékba

Fotó: Pezzetta Umberto

A kézművesek a Márton-naphoz kapcsolódóan textilből, bőrből, agyagból, papírból készített libákat készítettek, az épület előtt pedig különböző, liba alapanyagú étkeket kóstolhattak az arra járók. 

A nyitott műhelyek kézművesei  kézműves játszóházban tanították az alkotó kedvű gyermekeket és szüleiket. Mindezt az emeleten lemezbörze egészítette ki, valamint a lendvai Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet kézműveseinek kiállítása, amely november 23-ig látogatható. Nikitscher Bernadette, a központ vezetője lapunknak elmondta, a következő szombaton Erzsébet-napi programmal jelentkeznek, ekkor eredeti recept szerint készült Erzsébet-kenyeret kóstolhatnak az érdeklődők, de Erzsébet legendákkal is megismerkedhetnek a központ vendégei.

A Göcsej Tudásközpont rendezvényeihez mindig csatlakozik néprajzi előadás, Kiss Nóra, a Göcseji Múzeum néprajzkutatója idézi fel a feledésbe merülő szokásokat, étkeket, tárgyakat, ünnepeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában