A zene szeretete kortalan

2023.11.13. 17:19

Lemezbörze igazi különlegességekkel Zalaegerszegen

A várakozásoknak megfelelően némileg kisebb érdeklődés mutatkozott a kilencedik alkalommal megrendezett zalaegerszegi lemezbörze iránt, ám a szervezők azt mondják, a decemberi találkozó valószínűleg jobban megszólítja majd a zenei hanghordozók gyűjtőit.

Gyuricza Ferenc

Göncz Tamás (balról) és Óvári Adrián néhány lemezkülönlegességgel, köztük egy Motörhead, egy Electric Light Orchestra és egy ABBA picture disc-kel

Fotó: Gyuricza Ferenc

A Göcsej Tudásközpontban szombaton megtartott rendezvény ezzel együtt is jól sikerült, hiszen több olyan személy is kínálta használt lemezeit, aki a korábbi eseményeken még sosem volt jelen. A szombathelyi Óvári Adrián is közéjük tartozott, összehasonlítási alapja pedig bőven akadt, hiszen a vasi városban ő a szervezője a hasonló programoknak.

- Zalaegerszeg kicsit előrébb jár ezen az úton, mint mi, hiszen Szombathelyen még csak a harmadik börzénél tartunk – folytatta. – Két-három éve volt egy másik kezdeményezés, de az nem volt hosszú életű, így nálunk együtt sem volt még kilenc alkalom.  

Óvári Adrián vegyes kínálattal érkezett a börzére, a lemezei között viszonylag sok hip-hop és soul albummal. Azt mondja, ez ugyan rétegzene, de mindig vannak olyanok, akik éppen ilyen lemezeket keresnek. Zalaegerszegtől azt várta, hogy az árusok között többségében lesznek a pop, rock és jazz albumokat kínálók, s azokból a gyűjteményekből ő is örömmel válogatott.  

- Ami egy kicsit különleges még az én kínálatomban: hoztam néhány picture disc-et, azaz úgynevezett képlemezt – tette hozzá. – A gyűjtők között általában akadnak olyanok is, akik már nem azért vesznek albumokat, hogy hallgassák azokat, hanem kiteszik őket a falra vagy polcra, ezek a gyönyörű lemezek, amelyek újra divatba jönnek, pedig éppen erre valók.  

Göncz Tamás, a zalaegerszegi börzék főszervezője a program vége felé elégedetten vont mérleget. Úgy fogalmazott: mindig jelennek meg új érdeklődők, a zene ugyanis kortalan, a fiatalokat éppúgy megszólítja, mint az idősebbeket, akik számára természetes volt a fizikai hanghordozók léte. A következő zalaegerszegi börzét decemberben tartják a Göcsej Tudásközpontban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában