17 pályázat érkezett be Zalából

2023.11.06. 10:00

Közel 50 millió forint beruházást jelenthet

Az Országos Magyar Vadászkamara elnöksége idén is augusztusban hozott döntést a vadászatra jogosultak számára biztosított vadgazdálkodási célú fejlesztési források következő vadászati évre vonatkozó pályázati kiírásáról.

Antal Lívia

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Ysbrand Cosijn

A pályázatokat október 1-e és 31-e között lehetett benyújtani, kizárólag a KAPOR online pályázati nyilvántartási rendszerben. Zala vármegyében összesen 17 pályázatot töltöttek fel, és összesen valamivel több mint 26 millió forint támogatást kértek a vadászatra jogosultak. A minimum 40 százalék önrész vállalása mellett ez közel 50 millió forint beruházást jelenthet a zalai vadászterületeken, aminek a célja a magyar vadgazdálkodás szakmai színvonalának megtartása, továbbá feltételrendszerének javítása oly módon, hogy az a természeti erőforrások fenntarthatóságát szolgálja, és lehetőség szerint enyhítse a klímaváltozás negatív hatásait.

Az Országos Magyar Vadászkamra honlapján közzétett anyagból kiderül, hogy a 2018-ban létrehozott vadgazdálkodási alap eddigi működtetése során mindvégig kiemelt cél volt a tartós hatású fejlesztések támogatása, így többek között az élőhelyfejlesztési, a vadászterület vízellátását javító beavatkozások, a ragadozógyérítést, valamint az apróvadnevelést, illetve a táplálkozó- és búvóhelyek kialakítását szolgáló beruházások támogatása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában