Késedelem

2023.11.18. 19:30

Jelentős a csúszás a Helikon parkban, Keszthely kötbérigényt jelentett be

Késedelmi kötbérigényt jelentett be Keszthely polgármestere a Helikon park kivitelezőjével szemben. Ennek az az oka, hogy a vállalkozás jelentős csúszásban van a projektet illetően.

Péter B. Árpád

Manninger Jenő: A Helikon park tavasztól megújulva, teljes szépségében szolgálja majd a keszthelyieket és a vendégeket

Fotó: Belovári András

Manninger Jenő és a város szakemberei több hónapja hetente ellenőrzik a munkát a Helikon parkban, hogy ezzel is „ösztönözzék” a kivitelezőt, s bár egy ideje a korábbiaknál több dolgozó szorgoskodik a területen, Keszthely vezetői szinte minden alkalommal arra szólították fel a vállalkozás képviselőit, hogy növeljék a kapacitásokat és így a munkavégzés sebességét.

Mint ismert, a keszthelyi Fitotron System Kft. több munkát nyert el a térségben az elmúlt években, de Hévízen például oly mértékű késedelembe esett a gyógyhelyprojektet – vagyis a régi autóbuszpályaudvar átépítését illetően –, hogy e hónap elején a fürdőváros szerződést bontott a társasággal. Ezt a lehetőséget Keszthelyen sem zárják ki, de elsősorban azt szeretnék, ha haladna a munka s mielőbb befejeződne a több mint egy éve indult projekt.

Manninger Jenő és a város szakemberei több hónapja hetente ellenőrzik a munkálatokat a Helikon parkban
Fotó: Belovári András

A céget persze hátráltatta, hogy az egykori kézilabdapálya alatt fekete és vörös salakot találtak, ami veszélyes hulladéknak minősül, ám ennek eltávolításához és ártalmatlanításához külön összeget biztosított város. S ezután hiába határoztak meg szigorú ütemtervet, a beruházással nem készült el a kivitelező október végéig.

Manninger Jenő azt mondta, reméli, még idén sikerül a rekonstrukció nagyobb részét elvégezni – s így elismertetni a projektet –, a fennmaradó munkákat pedig jövő év elején vélhetően egy másik kivitelező fejezi be, így a Helikon park tavasztól megújulva, teljes szépségében szolgálja majd a keszthelyieket és a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában