Helyi közélet

2023.11.01. 18:00

Idősek filmklubja a könyvtárban

A Honvéd Kaszinó Hölgyklubja és a Halis-könyvtár tizenhetedik éve rendezi meg csütörtökönként 14 órától a bibliotékában az idősek filmklubját. Az esemény sikeréről Büki Pálné, a 33 nőt tömörítő szervezet vezetője beszélt.

Benedek Bálint

Büki Pálné (jobbról) találta ki 17 évvel ezelőtt az idősek filmklubját, mely a Halis-könyvtár kiváló partnerségével kiválóan működik csütörtökönként

Fotó: Szakony Attila

Büki Pálné évekkel ezelőtt a rádióban hallotta, hogy az időseknek kevés olyan programot szerveznek, melyről később beszélhetnek és megvitathatják az élményeiket.

- Ekkor döntöttem el, hogy a filmklub megszervezése kitöltheti ezt az űrt - fogalmazott. - Czupi Gyula, a Halis-könyvtár igazgatója szintén támogatásáról biztosított, így közösen életre hívtuk az ingyenesen látogatható programot, mely azóta is töretlen népszerűségnek örvend. A kanizsai minden más filmklubtól abban különbözik, hogy itt az előkészítő időszakban az idősek is elmondhatják a véleményüket arról, milyen műveket szeretnének látni. A szakmai részét a könyvtárosok vállalták magukra, újabban Benke Dániel és kollégáiból álló segít nekünk. Mindig az évad elején összeülnek és az előre lejegyzett véleményeket figyelembe véve határozzák meg a repertoárt. A tematikát időről időre színesítik, hogy minden félév új élményeket kínáljon.

Büki Pálné elmondta: ahhoz ragaszkodnak, hogy legyen világhírű, klasszikus alkotás, nagyszerű, sikeres magyar film, természetrajzot bemutató film, illetve esetleg szórakoztató mozi. A pontos kínálatról mindenki tájékozódhat a könyvtárban.

- Jó érzés, hogy a könyvtárosok is magukénak érzik a filmklubot, ezért rendszeresen felkészülnek az adott vetítés előtt - mesélte. - A film kezdése előtt röviden bemutatják a történetet. Szerencsére az idősek már számítanak rá, úgy osztják be az idejüket, hogy mindig ott legyenek. Sőt két éve, Czupi Gyula ingyenes kávézási és teázási lehetőséget is kínál, így még többen jönnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában