Látnivalók Pannonhalmán és Győrben

2023.11.02. 15:00

Hagyárosböröndiek látogattak az apátságba

A hagyárosböröndi községi önkormányzat és a Hagyárosböröndért Egyesület október 21-én Molnár Imre elnök és neje, valamint Srágliné Vass Bernadett falugondnok vezetésével kirándulást szervezett a falu lakói részére, melynek fő úti célja a pannonhalmi apátság és Győr volt, tájékoztatta lapunkat Ács László helyi tudósítónk.

Arany Horváth Zsuzsa

A hagyárosböröndi kirándulók a bencés apátság bejáratánál

Fotó: Ács László

Az utasokkal megtelt autóbusz szombaton délelőtt érkezett a pannonhalmi bencés apátság bejáratához. A kirándulóknak szakszerű idegenvezetésben volt részük, megtekinthették az apátság templomát, altemplomát, kincstárát, könyvtárát, gyönyörködhettek a műemlék épületekben, a sok szép látnivalóban, kiállítási tárgyakban, vásárolhattak a helyi ajándék üzletben. Ezt követően végigjárhatták a lombkorona sétányt, az arborétumot, megfigyelhették a gyógynövénykerteket. Az éttermi ebéd elfogyasztása után a csoport továbbindult Győr irányába. Útközben rövid időre megálltak Töltéstaván, ahol éppen veterán autók találkozója zajlott. Győrbe, a Bécsi-kapuhoz érkezve körbesétálták a Dunában fekvő Radó-szigetet, majd a belváros látnivalói felé vették útjukat: a várban levő bazilikában pedig Paksa Gergely jóvoltából még egy rögtönzött orgonakoncertre is sort kerítettek. Hazafelé jövet elhaladtak Radnóti Miklós költő abdai emlékműve előtt. Élményekben gazdag útjuk végén felmerült egy mariazelli adventi kirándulás lehetősége, melynek szervezése azonnal meg is kezdődött. A résztvevők ezúton mondanak köszönetet Vass Károlynak, az autóbusz vezetőjének, aki útközben sok hasznos információval látta el őket, írja Ács László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában