Számos verseny és bál is színesítette az Illyés-hét programját

2023.11.22. 18:00

Folytatódott a három évtizedes hagyomány a fürdővárosban

Véget-ért a hévízi Illyés-iskola hagyományos ünnepi hete, amely számos térségi verseny mellett például zenés estet és jótékonysági bált is kínált a fiataloknak és szüleiknek.

Péter B. Árpád

A megnyitó után Papp Gábor és Csepregi Mária közösen koszorúzta meg az iskolanévadó, Illyés Gyula szobrát (Fotó: ZH)

Az esemény megnyitóján Papp Gábor polgármester is méltatta az intézmény közösségét, megköszönve a diákok, a tanárok és a szülők hatalmas munkáját, hiszen, mint mondta, a szoros napirend mellett jelentős plusz energiát követel egy ilyen program megszervezése, illetve az erőpróbákra való felkészülés.

Az Illyés-hét ezúttal is számos eseményt kínált, hiszen rajzpályázat, körzeti vers- és prózamondó, valamint szépkiejtési verseny, angol és német nyelvhasználói erőpróbra, zenei s irodalmi viadal, továbbá tehetségkutató is várta a fiatalokat.

Az ünnepi sorozatot a hagyományos alapítványi bál zárta, amelyen több mint százhatvanan gyűltek össze egy kötetlen, vidám estére, s ott a nyolcadikosok nyitótánca, illetve a tanári kar és a szülők vidám produkciója alapozta meg a kiváló hangulatot. A befolyt összegből az iskolaépületet fejlesztik, és a gyerekeknek szerveznek majd programokat.

Csepregi Mária intézményvezető a mozgalmas eseménysor zárása után lapunknak arról beszélt, ez már a 31. Illyés-hét volt, s minden évben arra törekszenek, hogy a körzeti versenyekkel a hévíziek mellett számos környékbeli település fiataljait is megszólítsák.

– E program egyik fontos célja, hogy erősítsük kapcsolatunkat a térségbeli iskolákkal, s a megmérettetésen túl ezek a versenyek azt is szolgálják, hogy a kollégák találkozhassanak, hiszen erre csak ritkán adódik lehetőség. Emellett hangsúlyos a közösségépítés: találkozhatunk például az iskola partnereivel, s persze a gyerekek, a szülők és a pedagógusok együtt lehetnek, például a zenei estünkön. Az is küldetése e programsorozatnak, hogy fiataljaink megmutathassák magukat, sikerélményekkel gazdagodjanak, s egy picit kizökkenjenek a hétköznapokból – fogalmazott Csepregi Mária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában