Hibrid honvédelmi verseny

2023.11.30. 16:44

Főleg a virtuális világban zajlottak a viadalok

Látszólag számítógépes játékokkal megrendezett viadalba csöppent, aki csütörtökön ellátogatott az Apáczai művelődési központba.

Arany Gábor

A szimulátorokon is összemérték képességeiket

Fotó: Arany Gábor

A valóság azonban, hogy második alkalommal rendezte meg itt a hibrid honvédelmi versenyt középiskolások számára a megyei védelmi bizottság. Az elnevezés pedig abból származik,  hogy a hagyományos katonai kiképzéshez kötődő feladatok mellett főszerepet kaptak az e-sportok is. Mint Ferge László őrnagy, a hadkiegészítő és toborzó iroda vezetője érdeklődésünkre elmondta, most nem a fizikai képességeken volt a hangsúly, hanem a virtuális térben kell bizonyítaniuk a fiataloknak csapatban és egyénileg. 

A honvédség olyan fiatalokat toboroz, akik az informatika eszközök kezelésben jártasak, mert a modern technika használatához ez szükséges, fűzte hozzá az irodavezető

A megméretésre 11 négyfős csapat nevezett be Zalából, egy pedig a fővárosból érkezett. Húsz feladat várt a fiatalokra, a különböző számítógépes szimulátorok kezelése mellé befért a légpuskalövészet és a való világban való tájékozódás, a térképolvasás képességét felmérő mátrix-gyakorlat is. 

A versenyben az egerszegi Ganz Ábrahám Technikum csapata végzett az élen, megelőzve a kanizsai Zsigmondy Vilmos és az egerszegi Széchenyi István Technikum versenyzőit. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában