Ismét a Fiatalok Estjén mondtak köszönetet

2023.11.26. 10:00

Dömötör Csaba volt a vendég Zalaegerszegen

A hagyományokhoz híven a Fiatalok Estje programján mondtak köszönetet a FIDESZ, a KDNP, valamint a városvezetés munkáját segítő fiataloknak Zalaegerszegen. A szombati rendezvényen Dömötör Csaba miniszterhelyettes, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hangsúlyozta: ebben a válság tépázta időszakban minden lehetséges eszközzel meg kell védeni a nemzeti szuverenitást, s bővíteni kell Magyarország mozgásterét.

Mozsár Eszter

A Fiatalok estje programján a zalaegerszegi Kölcsey-gimnáziumban Vigh László országgyűlési képviselő, Dömötör Csaba miniszterhelyettes, Balaicz Zoltán polgármester és dr. Sifter Rózsa főispán

Fotó: Mozsár Eszter

A mintegy kétszáz vendég részvételével zajló rendezvény előtt Dömötör Csaba a sajtónak úgy fogalmazott: hazánk szeretne kimaradni a háborúból, és annak káros következményeit ugyancsak elkerülnénk. A kormány szeretné fenntartani az extraprofitadókat, a rezsitámogatást, valamint harcolnak azért, hogy az ország minél hamarabb megkapja a jogos uniós forrásokat. A nemzeti konzultációról szóló országjárásnak fontos témája a migráció, a gyermekvédelem, a biztonságpolitika, tette hozzá a miniszterhelyettes.

- Az elmúlt hónapokban látványosan nagy összegek érkeztek az országba, hogy befolyásolják a választási kampányt, illetve a politikai szereplők álláspontját a nagy horderejű ügyekben. Keményebb fellépésre van szükség emiatt, ezért terjesztettük elő a szuverenitásvédelmi törvénycsomagot. Ennek alapján sokkal súlyosabb büntetésre számíthat az, aki külföldről pénzt fogad el és azt kampánycélokra használja – jelezte Dömötör Csaba. A politikus hozzátette: Zalaegerszeg kiváló példa arra, hogy a fiatalokat érdekli a közélet, komolyan szeretnének dönteni a jövőről. Az újjászülető magyar védelmi ipar egyik központja Zalaegerszeg, az ország legbiztonságosabb és egyik legdinamikusabban fejlődő városa. Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő a nemzeti konzultáción, a helyhatósági és európai parlamenti választásokon való részvétel jelentőségét hangsúlyozta, valamint megköszönték a fiatalok közéleti és várost támogató tevékenységét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában