Újabb sikeres pályázatok

2023.11.22. 13:00

Bővült az eszközpark Sormáson

Két újabb sikeres pályázatnak köszönhetően bővült a település eszközállománya.

Pásztor András

Lődri Ádám (balról) és Neubauer Tibor a beszerzett új pótkocsi előtt Fotó: ZH Archívum

 Az önkormányzat közel 10 millió forintot nyert a közelmúltban olyan gépek és eszközök beszerzésére, melyek a közterületek gondozását, rendben tartását segítik, így két darab fűkaszát, 2 darab láncfűrészt, lombszívót, fűnyíró traktort és pótkocsit is sikerült beszerezni. A másik pályázatot a Sormási Kulturális- és Sportegyesület nyújtotta be irodai gépek beszerzésére, melyek a rendezvények lebonyolításában, hangosításában nyújtanak segítséget.

Mint azt Sormás polgármestere Neubauer Tibor elmondta: a vidéki kistelepüléseken, így Sormás esetében is kiemelten fontos, hogy a közterületek rendezettek legyenek, hiszen a rendezett településkép hatással van az itt élők közérzetére is, továbbá az sem mindegy, milyen látványt mutat a falu az ideérkező vendégeknek.

Az informatikai eszközök beszerzése kapcsán Lődri Ádám, az egyesület elnöke hangsúlyozta: szükség volt a kor követelményeinek megfelelő eszközökre, korábban ugyanis többször előfordult, hogy a rendezvények hangosításával probléma volt.

– Örülök, hogy két újabb sikeres pályázat eredményeként meg tudtuk újítani az eszközparkot, hiszen kizárólag saját forrásokból ezt sokkal nehezebben tudtuk volna megoldani - foglalta össze Neunauer Tibor polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában