Helyi közélet

2023.11.01. 13:30

„Boszorkánykonyha” is várta is a gyerekeket Lentiben az Őszi kavalkádon

Kétnapos programmal várták a gyerekeket hétfőn és kedden a városi művelődési központban. Az Őszi kavalkád szervezésbe a közművelődési intézmény mellett a városi könyvtár és a Napsugár Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat is bekapcsolódott.

Korosa Titanilla

Egészséges ételekből nem volt hiány a gyerekprogramokon. Középen Bertáné Siroki Gabriella

Fotó: Korosa Titanilla

Az érdeklődők kézműves foglalkozásokon vehettek részt, melynek keretében egyebek mellett csillámtetoválás és fazekas korongozás szerepelt a programban, de kipróbálhatták a kosárfonást is Dulics Margit kosárfonóval. A gyermekműsorban Kelemen Gyula, az Énekmondó Együttes vezetője szórakoztatta a megjelenteket, a halloweein-i „boszorkánykonyhában” pedig egészséges, tápláló, zöldségfélékben gazdag ételeket készíthetett az érdeklődő ifjúság, illetve Bertáné Siroki Gabriella dietetikus jóvoltából múmia szendvicset, boszorkány ujjat, kókusz hernyót, póktojásokat, csokigolyó szörnyet és „tökjó” muffint is kóstolhattak. Aki halloween-i jelmezben érkezett, ajándékkal gazdagodott.

A második napot végül táncházzal zárták a gyerekek a Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport vezetőjével, Deák Fannival. A kétnapos rendezvényen a városi könyvtár szervezésében logikai játékokkal és könyvsarokkal is várták a látogatókat. 

Dulics Margit a kosárfonást mutatta meg a gyerekeknek 
Fotó: Korosa Titanilla

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában