Zene világnapi programsorozat

2023.10.02. 12:30

Zenél Nagykanizsa csütörtökig

A Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI immár harmadik éve rendezi meg Zene világnapi programsorozatát Zenél a város címmel. Az első előadáson az iskola fuvolacsoportja adott koncertet a város több pontján.

Benedek Bálint

A zeneiskola fuvola kamaracsoportja, balról: Bányai Blanka, Gazdag Mónika, Varga Réka és Baki Andrea koncertje az Erzsébet téren

Fotó: ZH

Az idei zenei ünnepség, az előző évek jó gyakorlatának megtartásával kéthetes időszakot ölel fel abból a célból, hogy az iskola tanárai, és a programhoz csatlakozók minél több helyszínen mutatkozhassanak be zenei előadásukkal az érdeklődőknek.

- A programok közül már megvalósult egy rendhagyó énekóra, melyet a zeneiskola tanárai a szepetneki Királyi Pál Általános Iskola diákja számára tartottak nagy sikerrel - mondta Baráth Adrien, a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI igazgatója. - Pénteken az iskola fuvola kamaracsoportja Baki Andrea tanári felkészítésével zenélt a könyvtár előtt, az Erzsébet téren és a zeneiskola udvarán. E napon tartotta előadását Németh Renáta művészeti vezetésével a Kiskanizsai Polgári Olvasókör Árvácska dalköre a Református Gyülekezet Szociális Intézménye lakóinak. A zalaszentbalázsi iskolában „Sippal-dobbal” – minikoncertet tartottak a zalaszentbalázsi népzenész tanulók Scheiber Krisztina tanárnő felkészítésével. Majd a palini Inkey-iskola zene világnapi műsorához csatlakoznak az ott tanuló zeneiskolás növendékek. 

Baráth Adrien hozzátette: október 3-án (kedd) 19 órakor a Krátky István Egyesület szervezésében a Nagykanizsai Zenei Műhely koncertjét tartják a Medgyaszay Házban, melyen szintén a zeneiskola tanáraiból alakult kamaracsoportok lépnek színpadra. Október 4-én (szerda) 18 órakor egy különleges programot kínálnak, hiszen a versenygyőztes komponisták koncerteznek a zeneiskola hangversenytermében. Az ingyenes esten Kollonay Krisztina és Kollonay Zoltán tanárok növendékei lépnek színpadra saját szerzeményeikkel. Meghívott vendégként az Életfa AMI Keszthely tehetséges komponista növendékeit is hallhatják az érdeklődők. A programsorozatot október 5-én (csütörtök) 16.30 a Triad Combo jazz formáció előadása zárja a zeneiskola udvarán. Az együttes tagjai: Sifter Dániel (szaxofon), Takács Dániel (bőgő) és Buzsics László (gitár). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában