Zalai Prima közönségdíj

2023.10.05. 12:00

Zalai Prima Díj 2023 - Bemutatjuk Kiss-Molnár Istvánt

Magyar népművészet és közművelődés: Kiss-Molnár István.

Zaol.hu

Kiss-Molnár István: 3 éves korától néptáncol, a Zalai Táncegyüttesben is megfordult. Könyvtáros majd néptáncpedagógus és hagyományismeret oktató diplomát szerzett. 2002-től tanít számos településen, három felnőtt együttest alapított és vezet a mai napig. Elnyerte a „Zalaapáti községért” kitüntetést, „Zalaapáti kultúrájáért”, „Becsvölgye Kultúrájáért, Közösségéért Díjat” is. Vezetésével elindult a Zalaapáti Folklórfesztivál, a Göcseji Hacacáré, a Zala Vármegyei Népi Gyermekjáték Fesztivál, az Ízes Göcsej-Zalaszentgyörgyi Folkpiknik, Zala vármegye legjelentősebb néptánc/folklór rendezvényei. Néprajzi gyűjtéseket folytatott több településén.

A Göcseji Civil Társaság tagjaként alapítója volt a Göcseji Dombérozónak. 2019-től elnökségi tagja volt a Nyugat Magyarországi Néptáncszövetségnek. Zala Vármegyei Értéktárba felvett nemzeti érték a Göcseji lakodalmas, melyet ő szervez. Több, mint 2000 gyermekkel és felnőttel ismertette és szeretette meg a magyar néptáncot, folklórt. A vármegye néptánc és népművészeti mozgalmának egyik legaktívabb szervezője. Jelenleg a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház vezetője. Hitvallása: Magot ültessünk, hogy arathassunk.

Szavazzon >>

Kiss-Molnár István

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában