Zalai Prima közönségdíj

2023.10.05. 12:00

Zalai Prima Díj 2023 - Bemutatjuk a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskolát

Magyar zeneművészet: Pálóczi Horváth Ádám AMI, képviseli: Győrffyné Könczöl Tímea igazgató.

Zaol.hu

Magyar zeneművészet: Pálóczi Horváth Ádám AMI - Az 1953-ban alapított Zalaegerszegi Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskolában alapfokú zeneoktatás, 2021. szeptember 1-től néptánc oktatás folyik. Az iskola 600 növendékét 36  felkészült pedagógus oktatja. 

A hét évtizede működő intézmény komoly nevelési és oktatási eredményeket vallhat magáénak, valós értékeket felismerő, befogadó és közvetítő fiatalok nevelését. Az iskola 22 éves korig biztosítja a zene és néptánc tanulás lehetőségét, szinte az összes klasszikus és népzenei hangszeren. Kiemelt figyelmet fordít a tehetséges növendékek korai felismerésére, számukra megemelt óraszámban folyik a hangszeres, zeneelméleti képzés. Az elmúlt 70 évre méltán büszke az iskola, hiszen számos művészt indított útjára a zeneművészet világában, több kiemelkedő eredménnyel büszkélkedhet. 1995-ben és 2013-ban a Pálóczi Zeneiskola Zalaegerszegért Díjban részesült. A 2007-es évben a művészeti iskolák minősítésen vett részt, ahol kiváló minősítést ért el. 

1978 óta az Országos Lubik Imre Trombitaverseny döntőjének szervezői, házigazdái. A tehetségkutató versenynek idén ősszel XVI. alkalommal adnak otthont. 

Az elismerésekben nagy szerepe van a tanárok, növendékek felkészültségével elért versenyeredményeiknek, a hozzá párosult nagyfokú hivatástudatnak. Az intézmény Ifjúsági Fúvós-, Ifjúsági Vonószenekara, Leánykara, kamarazenei együttesei rendszeresen fellépnek helyi, megyei és országos rendezvényeken. Kiemelt feladatuk diákjaiknak a különböző együttesekben való együttmuzsikálásra ösztönzés, a zenei együttműködés képességének kialakítását és ennek átívelését a zenei tanulmányok utáni időszakra. Küldetésük, hogy minél több érdeklődő fiatal számára biztosítsa a zenei alapműveltség megszerzését, a mindennapok szintjén élményt nyújtó zenélést. Ebben segít az a tény, hogy a tanárok többsége gyakorló művész, akik a szimfonikus zenekarban és kamaramuzsikusként is gyakran lépnek fel a város közönsége előtt. 

Nagy figyelmet fordítanak a tanulók kamarazenei, vonós- és fúvószenekari, énekkari képzésének is, mellyel biztosítják a város zenei amatőr művészeti csoportjainak utánpótlását. Szülői, tanulói igény esetén felkészítik őket középfokú és felsőfokú zenei tanulmányokra, ennek eredményeképp sokan szereztek zenetanári, illetve előadó művészi diplomát.

Mindemellett az intézmény tanárai aktív tagjai a Városi Szimfonikus Zenekarnak (illetve Zala Szimfonikus Zenekarnak), a Hevesi Sándor Színház Zenekarának, a Városi Fúvószenekarnak és a Canterina Kamarakórusnak. 

Szavazzon >>

Magyar zeneművészet: Pálóczi Horváth Ádám AMI, képviseli: Győrffyné Könczöl Tímea igazgató

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában