Erdeifaluért Alapítvány

2023.10.04. 16:10

Vadkerti Imrével emlékeznek az aradi vértanúkra

Három év után újra elkezdte a határon túli magyar gyermekek nyaraltatását az Erdeifaluért Alapítvány. Idén az erdélyi Gyimesbükk egyetlen magyar nyelvű általános iskolájából hoztak diákokat Magyarországra.

Gyuricza Ferenc

Vadkerti Imre, a Kormorán énekese Fotó: Gyuricza Ferenc

Erről Mikó-Baráth György, a civil szervezet kuratóriumi elnöke beszélt lapunknak Zalacsében. Mint mondta: tevékenységük fókuszában eddig az erdélyi magyarság állt, ám a többi Kárpát-medencei térség felé is nyitni kívánnak, ezért most a felvidéki Gúta várossal vették fel a kapcsolatot, amelynek polgármestere, Halász Béla e hét végén Zalacsébre látogat.  

- Alapítványunk szervezésében szombaton 15 órától az 1849-ben Aradon kivégzett honvéd tábornokok és főtisztek emlékére megemlékezést tartunk a zalacsébi Trianon-emlékparkban, ennek lesz az egyik szónoka Halász Béla – folytatta Mikó-Baráth György. – Ünnepi műsort a szintén Gútán élő Vadkerti Imre, a Kormorán zenekar énekese ad.  

Az aradi vértanúk tiszteletére szervezett műsort követően a résztvevők a tavaly elhunyt Monostori Jánosról is megemlékeznek. Monostori János készítette az emlékpark márványtábláit, de zenészként is közreműködött az alapítvány rendezvényein. Rossz idő esetén a programot a salomvári művelődési házban tartják meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában