Testületi ülést tartottak

2023.10.26. 10:30

Az ügyeleti ellátásról és az igazgatási szünetről is tárgyaltak Lentiben

Az ügyeleti feladatok ellátásáról is tárgyaltak a képviselők Lentiben a szerdai önkormányzati ülésen.

Korosa Titanilla

Forrás: Shutterstock

Mint elhangzott, a belügyminiszteri közlemény alapján 2023. november 1. napjától a háziorvosi és házi gyermekorvosi ügyeleti feladatok ellátásáról Zala vármegye területén, így Lenti járásban is az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) gondoskodik. Az OMSZ a háziorvos, házi gyermekorvos részvételével működő ügyeletet hétköznap 16-22 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 8-14 óráig biztosítja. A hétköznap 22-8 óra, valamint hétvégén és ünnepnap a 14-8 óra közötti időszakban a háziorvosi ügyelet az OMSZ által üzemeltetett 1830-as ügyeleti hívószámon keresztül érhető el. Az ülésen a képviselő-testület arról határozott, hogy a háziorvosi és házi gyermekorvosi ügyeleti ellátás biztosításához kapcsolódó, az önkormányzat tulajdonában lévő eszközöket november 1-től határozatlan időtartamra térítésmentesen az Országos Mentőszolgálat részére használatba adja. Legutóbbi ülésén az ügyelet működtetését ez idáig biztosító Lenti Kistérség Többcélú Társulás társulási tanácsa is arról döntött, hogy az ügyeleti ellátás biztosításához kapcsolódó ingatlant, valamint eszközöket térítésmentesen adja használatba a közfeladatot ellátó OMSZ részére.

Az ülésen emellett arról is határoztak a képviselők, hogy a Polgármesteri Hivatalban, az ide vonatkozó kormányrendelet alapján, ez év december 27-től 2024. január 1-ig téli igazgatási szünet lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában