Bensőséges rendezvény

2023.10.07. 20:15

Többeket köszöntöttek a kálócfai ünnepségen

Szombaton bensőséges ünnepséget szervezett Kálócfán az önkormányzata a helyi szépkorúaknak és a falubelieknek.

Korosa Titanilla

A 94 esztendős Somfai Erzsébetet köszöntötte Vigh László és Szabó András (b)

Fotó: Korosa Titanilla

A rendezvény kezdetén Szabó András polgármester szólt az egybegyűltekhez, köszönetet mondott az időseknek azért, amit a faluban létrehoztak, a jelen és jövő generációinak az a feladata, hogy ezt megőrizze, tovább építse és továbbadja - fogalmazott. Szólt a település aktuális ügyeiről, a jövőbeni tervekről is. Elmondta, hogy jelenleg zajlik a Millenniumi Parkban az első világháborús emlékmű megújítása, illetve tervezik a fakereszt rendbe tételét és a temetőben található kőkeresztet is megszépítik. Még idén elvégzik a tereprendezést a művelődési ház udvarán, olyan sík területet kívánnak kialakítani, mely alkalmas lehet a későbbieken arra, hogy rendezvénytérként szolgáljon. Szükségszerű terv még, hogy a művelődési ház szomszédságában lévő épület tetőfelújítását elvégezzék, emellett szeretnék az alsó-kálócfai falurészben található szoknyás haranglábat megújítani, valamint új falugondnoki autóra is szükség lenne.

Ezután Vigh László, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte a megjelenteket, illetve az ünnepelteket az idősek hónapja alkalmából.

Az ünnepi gondolatokat követően többeket is megköszöntöttek az eseményen, köztük a kerek évfordulósokat, azokat a kálócfaiakat, akik idén töltötték, vagy töltik be a 70., 75., 80., vagy 85. életévüket. Külön köszöntötték a falu legidősebb lakóját, a 94 esztendős Somfai Erzsébetet, illetve az 50. házassági évfordulójukat ünneplő Daróczi Albertet és feleségét Máriát.

A rendezvény további részében zenés-táncos műsor szórakoztatta az egybegyűlteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában