Helyi közélet

2023.10.08. 19:00

Sport, mozi és tánc is várja az időseket a nagykanizsai ünnepi héten

A nagykanizsai önkormányzat az előző évek szép hagyományait követve ismét megrendezi az ingyenesen látogatható Idősekért Nagykanizsán ünnepi hét változatos programjait október 9. (hétfő) és október 13. (péntek) között.

Benedek Bálint

Az első eseményt október 9-én (hétfőn) a Batthyány-gimnázium tornatermében lesz. A Mozdulj senior Kanizsa! című sportnapon az idősek különféle vidám sorversenyeken és kosárra dobásban is bizonyíthatnak. Másnap, október 10-én (kedd) 15 órától a Medgyaszay Házban Mészáros János Elek, az egyik tehetségkutató műsor nyertese, operaénekes szórakoztatja az érdeklődőket. Majd október 11-én (szerda) 9.30 órakor újra a mozgásé lesz a főszerep, hiszen a kajak-kenu klubtól indulva az idősek mintegy 5 kilométeres sétával megkerülik a Csónakázó-tavat. Aztán október 12-én (csütörtök) 15 órától a Cinema Nagykanizsa kényelmes foteljeiből nézhetik meg a Blokád című nagysikerű magyar filmet. A mozifilm története szerint: Antall József alig fél évvel beiktatása után élete legnehezebb próbatételével találja szemben magát. Taxisok tüntetnek az Országháznál a drasztikus benzináremelés ellen. A demokráciából hamar kiábrándulva blokád alá vonják a várost, majd hamarosan az egész országot. A hét zárásaként október 13-án (péntek) 16 órától ismét a Medgyaszay Házba várják az időseket, ahol az Eraklin Táncklub Egyesület Táncos teadélután című programján vehetnek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában