Az Idősekért Nagykanizsán ünnepi hét alatt

2023.10.09. 16:54

Mozgás és kultúra egy hétig

A Batthyány-gimnáziumban hétfőn a Mozdulj senior Kanizsa! elnevezésű sportnap nyitotta az önkormányzat szervezésében az Idősekért Nagykanizsán ünnepi hét programjait.

Benedek Bálint

A Mozdulj senior Kanizsa! elnevezésű sportnap nyitotta az ünnepi hét programjait.

Fotó: Szakony Attila

Az eseményen az idősek különféle vidám, minden izmot átmozgató sorversenyeken és kosárra dobásban is bizonyíthatták tudásukat.

A nyugdíjas szervezetekből alakult csapatokat Balogh László polgármester is köszöntötte, aki szerint fontos minden nap odafigyelni az idősekre és törődni velük, hiszen tulajdonképpen az ő vállukon áll a társadalom.

- Ez az öt nap valóban róluk és nekik szól - folytatta. - Igyekeztünk olyan programfolyamot összeállítani, melyben a mozgásnak és a kultúra közvetítésnek nagy szerep jut. Hiszünk abban, hogy fizikailag és lelkileg feltöltődve sokat tehetünk az egészséges életmódért. Kanizsán különösen összetartó közösségben még értékesebben telik az idő, amire szintén büszkék lehetünk.

A sorversenyt a Rendőr és Határőr I.-es csapata nyerte, megelőzve a Napraforgó klub és a Bajcsai Nyugdíjasklub együtteseit.

A programok sora folytatódik, hiszen október 10-én (kedd) 15 órától a Medgyaszay Házban Mészáros János Elek, az egyik tehetségkutató műsor nyertese, operaénekes szórakoztatja az érdeklődőket. Majd október 11-én (szerda) 9.30 órakor újra a mozgásé lesz a főszerep, hiszen a kajak-kenu klubtól indulva az idősek mintegy 5 kilométeres sétával megkerülik a Csónakázó-tavat. Aztán október 12-én (csütörtök) 15 órától a Cinema Nagykanizsa kényelmes foteljeiből nézhetik meg a Blokád című nagysikerű magyar filmet. A mozifilm története szerint: Antall József alig fél évvel beiktatása után élete legnehezebb próbatételével találja szemben magát. Taxisok tüntetnek az Országháznál a drasztikus benzináremelés ellen. A demokráciából hamar kiábrándulva blokád alá vonják a várost, majd hamarosan az egész országot. A hét zárásaként október 13-án (péntek) 16 órától ismét a Medgyaszay Házba várják az időseket, ahol az Eraklin Táncklub Egyesület Táncos teadélután című programján vehetnek részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában