Tűzifa

2023.10.11. 12:00

Már igényelhető a támogatás

November 30-ig igényelhető a szociális tűzifa Zalalövőn, de az önkormányzat azt kéri a rászoruló helyi lakosoktól, hogy ne halogassák kérelmeik beadását, hiszen az elbírálás folyamatos, s ezúttal kevesebb mennyiséggel tudják a nehéz körülmények között élőket támogatni.

Gyuricza Ferenc

Erről Gyarmati Antal polgármester tartott tájékoztatót. Elmondta: a tavalyi 140 erdei köbméterrel szemben idén csak 105 köbméternyi fa beszerzésére kaptak lehetőséget a Belügyminisztériumtól, a támogatás értéke így 2,8 millió forintot tesz ki, amihez az önkormányzatnak közel 267 ezer forint önerőt kell biztosítania, továbbá a szállítási költségek is a várost terhelik. A fa már rendelkezésükre áll, valamint a kérelmek is benyújthatóak a közös önkormányzati hivatal portáján átvehető, vagy a város honlapjáról letölthető űrlapokon. Az igények elbírálását ezúttal is az önkormányzat kulturális és népjóléti bizottsága végzi a jogosultsági szempontok, valamint a rendelkezésre álló mennyiség figyelembevételével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában