Sikerült megmozgatni a közösséget

2023.10.27. 12:30

Kövér László látta vendégül a pákaiakat az Országházban

Nemrégiben Kövér László, az Országgyűlés elnöke meghívására az Országházba látogattak a pákai egyházközség településeinek hívei.

Korosa Titanilla

A pákai egyházközségi kirándulás résztvevői az Országházban

Fotó: ZH

Németh Csaba pákai plébános számolt be a kirándulásról. Elmondta, hogy korábban is keresték az alkalmat a látogatásra, majd idén nyáron a pördeföldi kápolna 30. évfordulós ünnepségén egyeztették le a pontos időpontot Kövér Lászlóval, aki jelen volt az ünnepségen.

-Reggel a Parlamentben kezdtük a napot, itt fogadott bennünket Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és térsége országgyűlési képviselője – mondta Németh Csaba. - Több olyan helyet is megtekintettünk, amiket a szokásos tárlatvezetés nem érint, ez annak volt köszönhető, hogy a házelnök vendégei voltunk. Kövér László a Delegációs teremben fogadott bennünket, ahol beszélgetésre is volt idő, majd megvendégelték a csoportot. Délután a Szent István-bazilikát kerestük fel, majd a Hősök terén zártuk a napot.

Sikerült megmozgatni a közösséget – tette hozzá a plébános -, a kiránduláson közel 100-an vettek részt a pákai plébániához tartozó 9 településről, az utazók közt voltak családok gyermekekkel, valamint idősek is csatlakoztak.

A résztvevők csoportképe 
Fotó: ZH

A plébános tavaly óta évente kétszer szervez hasonló kirándulást, jártak már Kőszegen, Sopronban, Ausztriában Burgenlandban, most Budapesten, jövőre pedig a horvátországi kegyhely, Máriabisztrica, illetve Pannonhalma és Győr a célpont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában