Rendezvény

2023.10.27. 18:30

Köszöntők, műsor és vendéglátás is szerepelt az idősek napi programban Lovásziban

Pénteken Lovásziban az Olajbányász Művelődési Házba várták a község szépkorú lakóit ünnepi köszöntésre, műsorra.

Korosa Titanilla

Fotó: Korosa Titanilla

A rendezvény kezdetén Kovács Ferenc, Lovászi polgármestere fejezte ki örömét, hogy a megjelent idősek elfogadták meghívásukat és Sütő Andrást idézte, miszerint: "Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi, a világ nem vele kezdődött."

– A mi nemzedékünk sokszor nehezen veszi tudomásul ezt, hogy a mi világunk éppen az önök és elődeik munkásságának köszönhető, akik megteremtették azokat a kiváló feltételeket, melyekre alapozva mi a jövőnket építhettük és építhetjük tovább – fogalmazott a polgármester, majd azzal folytatta, hogy ez a nap az időseké, minden évben figyelmet szentelnek rájuk, hisz ők már megtették, amit vártak tőlük, lelkiismeretes, becsületes, szorgalmas munkával, s most a pihenés, gondoskodás évei kell, hogy következzenek.

Fotó: Korosa Titanilla

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is köszöntötte a megjelenteket és az idősek megbecsüléséről szólt.

– Azért becsülték meg a régi korokban is az időseket, mert olyan bölcsesség birtokban vannak, amelyet csak az életkor előre haladtával lehet megszerezni, évtizedek alatt, nem lehet az iskolában megtanulni, meg kell élni azokat a helyzeteket, amelyek okán azt lehet mondani, hogy egy idős ember bölcs tanácsokat tud adni a fiataloknak.

Fotó: Korosa Titanilla

Ezt követően a műsorban felléptek a helyi Buda Ernő Körzeti Általános Iskola és a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola diákjai, majd vendéglátással folytatódott a program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában