Helyi közélet

2023.10.12. 13:30

Kertvárosi novellák, a paraszti életet bemutató mesék - Balaton László író volt a Zaol-podcast vendége

Mozsár Eszter

Balaton László íróval beszélgettünk, aki íróvá válását, kedvenc olvasmányait is megosztotta velünk. Fotó: Pezzetta Umberto

A közelmúltban mutatták be a Göcseji tél című foglalkoztatófüzetet, amit a Zala Múltja Hagyományőrző Egyesület adott ki, a kiadványt pedig Zalaegerszeg város önkormányzata támogatta. Ennek apropóján beszélgettünk a szerzővel, Balaton László íróval, aki megosztotta velünk, hogy miként indult irodalmi pályája negyvenéves korában. A népszokásokat bemutató sorozata mellett – Az öreg Malom meséje, A molnárszegi fődiördög, Göcseji ősz és Göcseji tél – tavaly jelent meg első önálló, Kert és város - Ködlovagok flaszteren című novellagyűjteménye. A megyei bibliotéka irodalmi portáljának, a Deák+Kert-nek első nyomtatott kötete többek között gyermekkorunk nosztalgikus kisvárosi hangulatát idézi fel. Melankolikus, a kisemberek életét bemutató elbeszélései mellett költeményeit is olvashatjuk több irodalmi folyóiratban (Helikon, Irodalmi Jelen, Szózat, Szövet, Kis Lant.) A Zaol-podcast vendége elárulta továbbá, hogy nagyobb lélegzetvételű mű írásába fogott, valamint tanácsot adott azoknak, akik hozzá hasonlóan irodalmárokká szeretnének válni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában