Felfedezik a tehetségeket

2023.10.06. 18:30

Ismét Zegasztár - idén hét kategóriában

Mindenki tehetséges valamiben, csak kérdés, hogy élete során sikerül-e megtalálnia azt, amiben kiemelkedőek a képességei.

Arany Gábor

A városiházi sajtótájékoztatón Velkey Péter mondja el gondolatait, mellette Balaicz Zoltán

Fotó: Pezzetta Umberto

Ezt Balaicz Zoltán zalaegerszegi polgármester fogalmazta meg pénteken a városházán tartott sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették az idei Zegasztár megrendezését.

A tehetségek felfedezése mellett legalább annyira fontos, hogy azok a fiatalok, akik jelentkeznek a versenyre, felkészülés közben magukat fejlesztik. Ezt a Zegasztár ötletgazdája, Velkey Péter kulturális főtanácsadó, korábbi osztályvezető emelte ki. Az összművészeti tehetségkutató versenyt először 2007-ben rendezték meg, és kétévente kerül sor rá. A szereplők közül azóta többen már művészi pályára léptek, diplomát szereztek, bebizonyították, hogy méltán tűntek ki a Zegasztáron, mondta.  

A hét kategóriában meghirdetett versenyre november 7-ig jelentkezhet minden zalaegerszegi iskolában tanuló diák és felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatos hallgatója.

A döntőt december 9-én a színházban tartják meg, ide a zsűri értékelése alapján a kategóriák első három helyezettje, valamint a közönség által megszavazott versenyző jut be. Az elődöntőt felvételről adja le az egerszegi tévé, míg a döntőt élőben közvetíti, és ez alatt szavazhat a közönség arra, ki legyen a Zegasztár 2023-ban. Mint elhangzott, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum és a Zalaegerszegi Tankerületi Központ 250-250 ezer forinttal támogatja a rendezvényt.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában