Interaktív foglalkozások

2023.10.17. 11:30

Írók látogattak a kistelepülési könyvtárakba

Kertész Edina és Vig Balázs íróval találkozhattak a nagykanizsai térség nyolc könyvtári információs és közösségi helyén a gyerekek. A programsorozat kapcsolódott az Őszi könyvtári napokhoz is.

Benedek Bálint

Vig Balázs Zalaszabarban. A gyerekek sokat nevettek és közben tanultak is

Forrás: ZH

Kertész Edina Fitz József-díjas író, szerkesztő, fordító, a gelsei, a zalaszentbalázsi és a zalakomári iskolásokat látogatta meg rendhagyó, interaktív író-olvasó találkozó keretében. 

- Az írónő gyermekkönyvet írt például Bálint gazdáról A fiú aki kertész akart lenni, az első női orvosról, Hugonnai Vilmáról A lány, aki orvos akart lenni, vagy Szabó Magdáról A lány, aki szavakkal varázsolt címmel - mondta a szervező Bognár Csilla, az MKE Zala Megyei Szervezete elnöke. - A gyerekek viszont most elsősorban gyermekregényeivel, a Lajhár a sztár és A milliomos szamár című művekkel ismerkedtek meg. 

Hozzátette: az interaktív foglalkozáson az 1-6. osztályos diákok az írónővel közösen álmodták meg a gyermekregények folytatását. Gelsén Jack és a nagykaland címmel született meg a regény folytatása, mely egy Jack nevű zsiráf és egy Molly nevű lány viszontagságos kalandjairól és a barátságról szól. A zalakomári kisdiákok A farkassá változott ember történetét szőtték regénnyé. A zalaszentbalázsi iskolások regénye pedig A szellemjárta állatkert címet kapta. A történet főhőse a lajhár, a repülő kiskutya és az állatkertben lakó szellemek. Izgalmas, kalandos és fordulatos történetet alkottak.

- Vig Balázs író Szepetnek, Miháld, Nagyrécse, Murakeresztúr és Zalaszabar gyerekei körében töltött el egy-egy délelőtti interaktív foglalkozást, melynek fontosabb elemei az író gyermekregényei voltak - folytatta  Bognár Csilla. - A kisebbek a Három bajusz gazdát keres című meseregényével ismerkedtek meg. A nagyobbak interaktív könyvbemutatóval a Todó kitálal a suliról, A rettegő fogorvos és a Puszirablók világába tekinthettek be. Vig Balázs igyekezett minden résztvevőt bevonni, népszerűsítve az olvasást, hatalmas poénokkal, megmozgatva a gyerekek fantáziáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában