Második alkalommal ültettek fákat

2023.10.10. 10:30

Harminc fa került a murakeresztúri utcákba

Murakeresztúron a kormány támogatásával második alkalommal ültettek fákat, hogy otthonosabb, zöldebb, még szebb legyen település.

Benedek Bálint

Forrás: Murakeresztúr

- A napokban harminc új fát: huszonöt szivarfát és öt szilfát is elültetünk a Petőfi Sándor utcában és az önkormányzat előtt - mondta Polgár Róbert polgármester. - Szeretnénk, ha Murakeresztúr útjait szép, nagy, egészséges fák öveznék, amelyek a tavaszi rügyfakadáskor és az őszi lombhullatáskor gyönyörű látványt nyújtanak, nyáron pedig hűsítő árnyékot adnak.

A polgármester szerint a fák nemcsak a látvány miatt fontosak, segítenek a falu levegőjét is tisztán tartani, megfogják a port, oxigént termelnek, és a hosszú aszályok idején megtartják a föld nedvességtartalmát. 

- Köszönet illeti Tulézi Gábor munkáját, hogy markológépével segített a fák helyét előkészíteni - mondta Polgár Róbert. - Szintén hálás lehet a közösségünk Béli Krisztina jegyzőnek és Zavarkó József alpolgármesternek, hogy sikeresen pályáztak a programra. Hálás vagyok az önkormányzat dolgozóinak is, hogy elültették a fákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában