Közösségi élet

2023.10.18. 19:15

Fiatal civilek szervezték az első szüreti felvonulást Nemespátróban

Nemespátróban helyi fiatalok kezdeményezésére közösségi összefogással első alkalommal rendeztek szüreti felvonulást.

Benedek Bálint

Fotó: ZH

Ez egy nagyon jó lehetőség volt arra, hogy kicsit közelebb hozza a falu lakóit egymáshoz. Ezért amikor Győrfy Balázs polgármestert megkeresték a fiatalok, örömmel csatlakozott az önkormányzat és a Nemespátrói Közalapítvány is a támogatók sorába.

- Fontos kiemelni, hogy ez egy teljesen civil, az önkormányzattól független kezdeményezés volt, ebben az önkormányzat és a közalapítvány csak támogatóként és segítőként volt jelen - szögezte le a településvezető. - A szervezők, az önkormányzat, illetve az alapítvány tagjai bízunk benne, hogy ezzel hagyományt teremthetünk és minden évben megrendezhetjük a szüreti felvonulást.

 

A szüreti felvonulás népszerűségét jól mutatja, hogy közel 150 fő vett részt, zömében fiatalok, de a középkorosztály és az idősebbek is szép számban képviseltették magukat. A felvonulók az útvonal több pontján megálltak, ahol a tánccsoport tagjai egy táncra hívták a felvonulókat ezzel is színesítve a programot, melynek végén mindenkit megvendégeltek meleg étellel a kultúrházban, amit pedig az esti bál követett.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában