Újult erővel szervezik programjaikat a fiatalok

2023.10.24. 17:30

Bemutatkozott a Zalaegerszegi Diákönkormányzat frissen megválasztott testülete

A Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat kedden reggel tartotta diákparlamenti ülését a díszteremben. Az általános és középiskolák, valamint kollégiumok delegáltjai értékelték az elmúlt évet, valamint megválasztották a régi-új tisztségviselőket.

Mozsár Eszter

A megválasztott új tagok és segítőik a városháza előtt Balaicz Zoltán polgármester társaságában. Elől balról a második, Kövesi Napsugár (Csány-technikum) jegyző, Mazzag Balázs (Csány-technikum) általános iskolákért felelős diák-alpolgármester, Tasnádi Fanni (Kölcsey-gimnázium) diákpolgármester és Kiss Levente (Mindszenty-gimnázium) középiskolás diák-alpolgármester

Fotó: Pezzetta Umberto

A délutáni városházi sajtótájékoztatón már az új testület tagjai és az őket segítő diáktársak mutatkoztak be. Mint elhangzott, a választások előkészítéseként idén szeptemberben is lezajlott a kétnapos városi diákönkormányzati képzés, amelyen valamennyi általános és középiskola, illetve kollégium képviseltette magát.

Balaicz Zoltán polgármester kiválónak értékelte a fiatalok elmúlt évi munkáját, s megköszönte azt, hogy a város életébe ők is becsatlakoznak ötleteikkel, javaslataikkal, építő kritikájukkal. Zalaegerszegen évek óta példaértékű a diákönkormányzatok és egyéb ifjúsági szervezetek működése, ami nagyrészt az őket támogató ifjúsági szakreferenseknek is köszönhető, mondta a városvezető.

A 2023/2024-es tanévben Tasnádi Fanni lett az új diákpolgármester, aki miután bemutatta a képviselő-testület tagjait, hozzátette: természetesen folytatják népszerű jótékonysági és közösségformáló programjaikat – Titkos Mikulás, városi gólyabál -, s újult erővel állnak neki a régi-új rendezvények szervezésének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában