Túl a kötelező feladatok ellátásán

2023.10.04. 08:00

Az idősek világnapja alkalmából vehetett át díjat Bázakerettye polgármestere

Bár a díjat a polgármesternek ítélték oda, az idősgondozás azonban csapatmunka, az elismerés így valamennyi érintett személynek és szervezetnek szól. Ezzel a gondolattal kommentálta az idősek világnapja alkalmából átvett kitüntetését Csatlós Csilla, a mintegy 730 lakosú Bázakerettye önkormányzati vezetője.

Gyuricza Ferenc

Csatlós Csilla, Bázakerettye polgármestere

Forrás: ZH-Archívum

Csatlós Csilla az Életet az Éveknek Nyugdíjas Szövetség által alapított Idősbarát Polgármester díj egyik idei kitüntetettje. Az elismerés kapcsán úgy fogalmazott: egy önkormányzatnak az idősgondozás és a szociális gondoskodás terén vannak kötelező és önként vállalt feladatai. Meggyőződése, hogy az a település, amelyik a kötelező feladatait meghaladóan is igyekszik tenni a szépkorú lakosaiért, jó ügy érdekében hasznosítja a rendelkezésére álló pénzügyi, tárgyi és humán erőforrásokat.

Csatlós Csilla kérdésünkre elmondta: amint a törvény lehetőséget teremtett rá, Bázakerettyén rögtön bevezették a falugondnoki szolgálatot, ahol napi feladat a nyugdíjas korosztály életminőségének javítása, de két idősgondozó is segíti a rászoruló személyek ellátását. Emellett van egy aktív nyugdíjas szervezetük, amely önálló is szervez programokat a szépkorúak részére, de ebben az önkormányzat is tevékenyen részt vesz. Nagyon jó továbbá a kapcsolatuk a szociális ellátórendszer egyik fontos zalai szervezete, a Szivárvány Integrált Szociális Intézmény helyi Aranyág Otthonával is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában