Közösségformáló rendezvény a kanizsai menhelyen

2023.10.06. 14:30

Az állatok jelenléte kapocs az emberek között is

A Loco-Motiv Közösségi Alapítvány támogatásával csütörtökön állat- és természetvédelmet, önkéntességet népszerűsítő közösségformáló rendezvényt tartottak Nagykanizsán az "Élettér" Állat-és Természetvédelmi Egyesület Ady utcai menhelyén.

Benedek Bálint

Az Inkey-iskola diákjai örültek, hogy megsétáltathatták a kutyákat, s talán így az állatokhoz való kötődésük is erősödött

Fotó: Szakony Attila

Az eseményen ezúttal a palini Inkey-iskola csoportja vett részt. A gyerekek megismerkedhettek az egyesület munkájával, a kutyák és macskák iránt érzett felelősségükről volt szó, s kérdéseket tehettek fel. Az alapítvány jóvoltából önkéntességet népszerűsítő előadást is meghallgathattak.

Fotó: Szakony Attila

A kanizsai Gyarmati-Litter Tímea egyesületi tag és önkéntes elmondta: az állatokkal való kapcsolat javítja a tinédzserek önképét és önbizalmát, fejleszti a lelki ellenállóképességet, empatikusabbá, gondoskodóbbá tesz, sikerélményhez juttat. Eközben észrevétlenül alakulnak ki baráti kapcsolatok, nemcsak az ember és a négylábú, de a gyerekek között is.

Fotó: Szakony Attila

- Bízunk benne, hogy a programjainkon résztvevők természethez és állatokhoz való kötődése megerősödik, elkötelezettek lesznek az állat és környezetvédelem iránt - folytatta. - A mai modern világban a tinédzserek életéből egyre tűnnek el személyes kapcsolatok a digitális eszközök miatt. Saját tapasztalatunk, hogy az állatvédő táborainkban szinte elő sem kerülnek a digitális kütyük, hiszen számos „állati” inger éri a gyerekeket, akik örömmel töltik idejüket védenceinkkel és a saját korosztályukkal.

Fotó: Szakony Attila

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában