„Mennyi szín, mennyi szín”

2023.10.25. 14:30

Az Ady-iskola felső tagozatosainak kiállítása az Apáczaiban

Kedden nyílt és november 16-ig látogatható a Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény művészeti, felső tagozatos növendékeinek alkotásaiból készült tárlat az Apáczai Művelődési Központban. A több mint kétszáz alkotást felvonultató kiállítást Nagy Szilvia művésztanár ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, a műsorban közreműködtek az iskola művészeti tagozatos tanulói.

Mozsár Eszter

Az adysok kiállítása az Apáczai Művelődési Központban november 16-ig látogatható. Középen Nagy Szilvia művésztanár.

Fotó: Pezzetta Umberto

Nem osztályonként, hanem a stílusjegyek, a technikai eszközök, témák, színvilág szerint válogatták össze az órákon és szakkörökön készült műveket, mondta érdeklődésünkre Nagy Szilvia, majd hozzátette: tavaly keresték fel őket a kiállítás ötletével, amit szívesen fogadtak. A gimnazisták a hangversenyteremben mutatkoztak be, míg az 5-8. évfolyamosok a kertvárosi intézményben állítanak ki. A pedagógusok az oktatás közben igyekeznek az általános iskolások képi világát és kreativitását megőrizni, miközben fokozatosan bővítik a valós formák ábrázolásával a palettájukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában