VÁROSHÁZA

2023.10.23. 08:00

A város elismeréseire lehet javaslatokat tenni

Zaol.hu

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata méltó módon kívánja elismerni azon személyek, szervezetek és közösségek munkáját, akik tevékenységükkel hozzájárultak Zalaegerszeg város fejlődéséhez, jó hírének növeléséhez, akik kiemelkedően és maradandóan gazdagították a város gazdasági, társadalmi, kulturális, művészeti, sport és egyéb értékeit.

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 41/2021. (IX.14.) önkormányzati rendelete alapján a „Zalaegerszegért” díj odaítéléséről ez év novemberében, a „Zalaegerszeg Gazdaságfejlesztéséért díj”, valamint a „Kultúra mecénása díj” és a „Sport Mecénása díj” odaítéléséről decemberi ülésén dönt a közgyűlés.

A „Zalaegerszegért” díj azon személynek, szervezetnek vagy egyesületnek adományozható, aki (amely) a város építésében, fejlesztésében és környezetvédelmében, a város művészeti, kulturális, oktatási és sport életében, egészségügyi és szociális szolgálatában, a város önkormányzatában vagy közigazgatásában példa értékűt és maradandót alkotott, tevékenységével hozzájárult e területen a város jó hírnevéhez.

„Zalaegerszegért” díj odaítélésére javaslatot tehetnek a közgyűlés tagjai, a közgyűlés bizottságai, a város intézményei, társadalmi közösségei, szervezetei, egyesületei.

A testület „Zalaegerszeg Gazdaságfejlesztéséért díj” kitüntetést adományozhat olyan gazdasági társaságoknak, egyéni vállalkozóknak, magánszemélyeknek, akik a város gazdaságfejlesztéséért kiemelkedő munkát végeztek.

A „Zalaegerszeg Gazdaságfejlesztéséért díj” odaítélésére javaslatot tehetnek a közgyűlés tagjai, a közgyűlés bizottságai, a város intézményei, társadalmi közösségei, szervezetei.

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése „Kultúra Mecénása díj”-at adományozhat olyan magánszemélynek, cégnek aki/amely kiemelten támogatja a kulturális ágazatban megvalósuló programokat.

A „Kultúra Mecénása díj”-at elnyerő személyre, cégre javaslatot a közgyűlés tagjai, a közgyűlés bizottságai, a város kulturális intézményeinek vezetői tehetnek.

A „Sport Mecénása díj” olyan magánszemélynek vagy szervezetnek adományozható, aki (amely) kiemelten támogatja a város sportéletében megvalósuló programokat, kiemelet szponzora a város sportszervezeteinek.

A „Sport Mecénása díj” odaítélésére javaslatot tehetnek a közgyűlés tagjai, a közgyűlés bizottságai, a város közigazgatási területén működő, hivatalosan bejegyezett sporttevékenységet végző szervezetek vezetői.

A javaslatokat írásos indokolással ellátva 2023. október 31. napjáig beérkezőleg kell a város polgármesteréhez eljuttatni (8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos u. 17-19.; [email protected]).

A rendelet értelmében a kitüntető díjak egy személynek, szervezetnek, közösségnek többször is adományozhatóak. A rendelet teljes szövege letölthető a www.zalaegerszeg.hu portálról (https://zalaegerszeg.hu/dokumentum/36442/Kituntet_2022_04_15tol.pdf), a korábbi évek kitüntetettjeinek felsorolása pedig a www.zalaegerszeg.hu/Önkormányzat/Városunk/Kitüntetettjeink címszó alatt érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában