Befektetőkre vadászik az ÉVE

2023.10.11. 16:15

A gaztól felvert ipari parkot ajánlották Münchenben

Kíváncsian várom az eredményeket és egy jó tanácsot is adnék - mondta Balogh László polgármester annak kapcsán, hogy Horváth Jácint, az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakcióvezető-helyettese vezetésével a napokban Nagykanizsa is bemutatkozott a Expo Real nemzetközi ingatlanfejlesztési és befektetési kiállításon Münchenben.

Pásztor András

Eladásra váró terület az ipari parkban Fotó: Pásztor András

Mint azt Balogh László elmondta: az ÉVE úgy állította be a nemzetközi kiállításon való részvételt, mintha az a saját érdemük volna, miközben az igazság az, hogy ezt a lehetőséget a Nemzeti Befektetési Ügynökségnek (HIPA) kell megköszönni. Ők voltak azok, akik Cseresnyés Péter parlamenti képviselő és a polgármester közreműködésével felvették a kapcsolatot az önkormányzattal.

- Persze mindegy is, hogy kinek köszönhetően jelenhetett meg a város a nemzetközi kiállításon, azt viszont érdeklődve várom, hogy Horváth Jácint és csapata milyen eredményekről tud majd beszámolni - fogalmazott Balogh László, aki szerint az új ipari parknak még kezelője sincs, ezt ugyanis elmulasztotta kijelölni a baloldali ÉVE-frakció. - Ebből adódóan természetesen úgy néz ki a terület, mintha gazdája sem lenne, a közel 20 hektáros területet felveri a gaz.
 

 A polgármester szerint: ha az ÉVE valóban befektetőket szeretne Nagykanizsára csábítani, akkor nem ártana vonzóvá tenni a kiajánlott területeket. Ameddig ez nem történik meg, addig egyetlen befektető sem veszi majd komolyan Nagykanizsát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában