Éttermet és borospincét építenek

2023.09.28. 18:30

Zöld utat kapott a Vinarium fejlesztési programja

Újabb idegenforgalmi fejlesztésben gondolkodik Lendva városa, a Vinarium kilátótoronyhoz építtetnének éttermet és borospincét. A beruházást már évek óta tervezi az önkormányzat, jelenleg az élőkészületek folynak.

Gyuricza Ferenc

Az új beruházás látványterve

Fotó: Lendvai önkormányzat

Magyar János polgármester tájékoztatója szerint újabb fontos lépésen vannak túl, a muravidéki város ugyanis megkapta az építési engedélyt a beruházásra. Mindez azt jelenti, hogy jövőre akár kezdetét is veheti a kiviteli munka.

Fotó: Lendvai önkormányzat 

 Az 53,5 méter magas Vinarium Szlovénia legmagasabb kilátótornya, amit még 2015 szeptemberében nyitottak meg. Az új turisztikai attrakciónak köszönhetően viszonylag gyors ütemben élénkült meg a Lendvára irányuló idegenforgalom, így a város további csatlakozó turisztikai beruházásokat tervezett. Első körben a kiszolgálóegységeket bővítették, majd egy kötélpályát alakítottak ki, s párhuzamosan ezzel megkezdték a különálló étterem és borospince építésének előkészületeit is. Az új turisztikai beruházástól azt várják, hogy kivételes kulináris élményt nyújtson az idelátogatók számára, mindezt Lendva festői tájára nyíló kilátással gazdagítva.

Fotó: Lendvai önkormányzat 

  Magyar János az utóbbi beruházás kapcsán úgy fogalmazott: a Vinarium étterem és borospince megépítése fontos mérföldkő Lendva számára a turisztikai célok elérésében és a fenntartható desztináció kialakításánál. Felértékeli az önkormányzat turisztikai kínálatát, a látogatók számára pedig lehetőséget kínál helyi ételek és minőségi Lendva-vidéki borok fogyasztására, miközben felkapaszkodhatnak a Vinarium tornyába, és megcsodálhatják a négy táj panorámáját. A város ezzel a fejlesztéssel tovább tudja erősíteni a természeti szépséget, kulturális örökséget és kulináris élményt ötvöző desztinációs pozícióját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában