2023.09.09. 09:00
Zalai ételkülönlegességekkel csábít egy somogyi étterem - bemutatkozik Nagykanizsa első termelői piaca (II. rész)
Zalai gazdák alapanyagait és a Piac a Kertben vásár termelőinek kínálatát használja fel konyhájában az a kéthelyi étterem, amelynek nagykanizsai üzemeltetői a helyi gasztronómiai értékek bemutatását tűzték zászlajukra.
Gelencsér Janka zalai gasztronómiai szakértő
Fotó: Gecse Gergő
A beszállítók minőségi háztáji alapanyagokat biztosítanak a vendéglátóhely számára, amely igyekszik a lehető legtöbb zalai receptet felvonultatni a folyamatosan változó étlapján. A Nagykanizsa környéki termelőkkel való együttműködésről és a térség további gasztronómiai különlegességeiről hallhatnak a Zaol-podcast mai adásában.
Vendégünk az étterem egyik megálmodója, Gelencsér Janka, akivel a Balaton melletti létesítmény küldetéséről, zalai kulináris kincsekről, biodinamikus gondolkodásmódról és egy Nagykanizsa környékének értékeit bemutató, hamarosan induló honlapról beszélgetünk.
Zaol podcast
- Adventi hagyományőrzés a Göcseji Tudásközpontban – év végéig nyitva állnak a kézműves műhelyek
- Szabadság és anyaság – beszélgetés Csincsi Bernadett dúlával (3. rész)
- Aki lelki és logisztikai támasz egyszerre - beszélgetés Csincsi Bernadett dúlával (2. rész)
- Szívvel, örömmel, lélekkel – beszélgetés Csincsi Bernadett dúlával (1. rész)
- A rádiózástól a világkalandig - A Zaol-podcast vendége Balogh-Kovács Beatrix 1. rész