2023.09.09. 09:00
Zalai ételkülönlegességekkel csábít egy somogyi étterem - bemutatkozik Nagykanizsa első termelői piaca (II. rész)
Zalai gazdák alapanyagait és a Piac a Kertben vásár termelőinek kínálatát használja fel konyhájában az a kéthelyi étterem, amelynek nagykanizsai üzemeltetői a helyi gasztronómiai értékek bemutatását tűzték zászlajukra.
Gelencsér Janka zalai gasztronómiai szakértő
Fotó: Gecse Gergő
A beszállítók minőségi háztáji alapanyagokat biztosítanak a vendéglátóhely számára, amely igyekszik a lehető legtöbb zalai receptet felvonultatni a folyamatosan változó étlapján. A Nagykanizsa környéki termelőkkel való együttműködésről és a térség további gasztronómiai különlegességeiről hallhatnak a Zaol-podcast mai adásában.
Vendégünk az étterem egyik megálmodója, Gelencsér Janka, akivel a Balaton melletti létesítmény küldetéséről, zalai kulináris kincsekről, biodinamikus gondolkodásmódról és egy Nagykanizsa környékének értékeit bemutató, hamarosan induló honlapról beszélgetünk.
Zaol podcast
- Jövő héten GreenTech Zalaegerszeg ismét – A Zaol-podcast vendége Kovács Károly
- Régi pajtából alakították ki az Őrség kézműves sörének központját
- Gönczi Péterrel a könyvrestaurálás rejtelmeiről - 2. rész
- A könyvrestaurátor hivatás rejtelmeiről beszélgettünk Gönczi Péterrel
- Trombitáról váltott tamburára